Și neiubirile sunt povești

12 December 2014

Daniela HabărăIubirile și neiubirile încep la fel.

Sunt ca două prăjituri identice, dar cu gust diferit. N-ai de unde ști care-i aia delicioasă până nu încerci.

Și dai peste prăjituri fade iar și iar. Ți se face greață și juri că gata, e ultima dată când încerci. Dar apare una cu glazură de ciocolată. Îți zici că e un semn, că da, asta ai așteptat toată viața, dar te-ai amăgit cu fructe și vanilie. De data asta n-ai cum să dai greș. Ciocolata nu poate fi altfel decât delicioasă, chiar dacă-i amăruie. Doar că de data asta iată, e altfel.

Neiubirile nu te lasă cu sufletul gol, dar ți-l amețesc. După neiubiri nu zaci, dar începi să alergi, să cauți, să te zbați. Reacția adversă cea mai periculoasă – pofta nebună de iubire. Pentru că după fiecare prăjitură fadă, ți se face și mai poftă de prăjitura aia demențial de gustoasă.

Știi că iubirea-i neiubire când i se stinge sclipirea din ochi, când îți trece dorul, când se termină vorbele. Când nu ți se mai împiedică de gânduri de cinci ori pe secundă. Când nu-ți mai spune numele la fel. Când îți mor fluturii din stomac după primele două săptămâni. Știi. Simți.

iubire copy

Și neiubirile sunt povești. Sunt priviri în ochi, mângâieri, promisiuni, gânduri nespuse, nopți nedormite, orașe văzute împreună, îmbrățișări, plimbări noaptea pe străzi pustii, discuții lungi, planuri făcute pentru doi, doruri, filme nevăzute până la final, weekenduri așteptate.

Chiar dacă nu a fost el bărbatul vieții tale, nu-i uita dragul din privire. Nu-i uita cuvintele alea bune și toate mângâierile. Nu uita să-i trimiți un gând bun când treci printr-un loc al vostru. Sau de ziua lui, chiar dacă viața v-a despărțit de tot.

Și iartă-l. Iartă-l dacă a dispărut într-o zi fără să aibă curaj să-ți spună, dacă te-a mințit sau dacă n-a știut să te iubească. Iartă-l dacă ai crezut că el e și n-a fost.

Și neiubirile sunt povești, poate mai scurte și nu la fel de bine scrise că iubirile, dar tot povești. Tot din noi.Citiţi şi

Care este explicația pentru care un bărbat apare-dispare

„Vrei să mori cu chiloții în vine?” „Și ce, nu e asta cea mai frumoasă moarte?”

Asta nu e dragoste

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Ina / 14 December 2014 23:34

  Foarte adevarat draga mea ..ai dreptate ..dar cred si mai mult ca noi oamenii suntem povesti!:)poate ne vedem la o prajitura cu ciocolata ..adevarata.si povestim despre ciocolata !:))te pup!

  0
  0
  Reply
 2. Lidia G. / 13 December 2014 15:59

  Frumos! Si atat de adevarat! 🙂

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro