Sinceritatea minciunii

27 October 2016

blegguru-logo_albMinciuna are picioare scurte. Şi într-o relaţie. Însă e bine să aibă ceva picioare, să dea târcoale femeii şi să o ameţească un pic. Pentru că îi place. Când încep sau vreau să înfirip vreo relaţie cu cineva, îmi place să o întreb ce fel de gen este. Dacă îi place să fie minţită frumos sau să i se spună adevărul. Desigur, reacţia contează şi răspunsul real se află în expresia ochilor ei. Că rareori femeia îţi cere să o minţi frumos. Deşi asta aşteaptă.

Ochelarii de cal nu i-ar strica în cazul acesta, i-ar mai oferi unul sau două orizonturi de aşteptări

E complicată rău femeia. Una spune şi alta face sau aşteaptă. Dar acesta e farmecul ei şi aş spune că e cu atât mai complicată, cu cât personalitatea ei este mai puternică. Şi raţionalul ei nu se sfieşte de intensitatea trăirilor prea emoţionale. Problema apare când desconsideră bărbatul şi crede că logica argumentării sale este infailibilă şi acesta ar trebui să se plieze pe ea. La fel cum e şi mai rău, pentru ea doar, când e subjugată de personalitatea bărbatului. Atunci chiar i se pare că minciunile lui sunt tocmai bune să o ajute să se înfăşoare într-un hijab care îi acoperă şi faţa şi privirea. Ochelarii de cal nu i-ar strica în cazul acesta, i-ar mai oferi unul sau două orizonturi de aşteptări. În ceea ce-l priveşte pe bărbat, când vede de la primele încercări că femeia nu protestează la logica lui, o cataloghează direct în sertarul de jos al gândirii. Şi schimbă macazul pe vrăjeală şi apoi trece la minciună.

cuplu

Şi sunt mulţi nefericiţi şi nefericite care pozează în cei mai fericiţi

Cât de mult minte bărbatul femeia stă în puterea celei din urmă să stabilească. Să îl încurajeze să îmbrace adevărul dur sau trist sub forma unei denaturări elegante şi asumat transparentă e chiar bine. Să îşi dorească să îi spună ce vrea să audă şi să mascheze fuga de confruntare printre baloane gogonate, dar frumos colorate, poate fi bine şi asta. Că ceea ce urmează în scurt timp este frângerea picioarelor prea lungi şi înşelătoare care nu mai susţin minciuna. Doar dacă subjugarea nu e chiar esenţa fericirii prin renunţare la sine. Şi sunt mulţi nefericiţi şi nefericite care pozează în cei mai fericiţi prin aparenţă artificială şi transparenţă pulverizată. Adică praf în ochi, cu cât e mai mult, cu atât e mai eroziv.

În ceea ce mă priveşte, nu mă sfiesc să recunosc de la început că îmi place să vrăjesc femeia, dacă şi ea doreşte asta. Felul cum o fac, în schimb, e de fiecare dată dictat de ea. Cu cât e mai fascinantă, cu atât mă inspiră mai mult, de mă minunez şi eu ce face o muză dintr-un simplu muritor. Însă, în privinţa minciunii, nu o să mă schimbe nimic, nici măcar eşecul: minciunile mele sunt tot timpul adevărate!

Blegguru. Pe autor îl puteți găsi și aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Viața

Am învățat

Tata, te iubesc oricum ai fi

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro