Soarta Greciei – în mâinile Deliei Velculescu

Catchy

30 July 2015

Pe 30 iulie, 2015, delegația FMI va ajunge în Grecia, unde primul ministru Alexis Tsipras speră să reușească negocierea unui acord înainte de 20 august. În fruntea echipei de negociatori se află nimeni alta decât Delia Velculescu, cea care a fost numită de presa cipriotă în 2013 “Doamna de Fier” pentru duritatea cu care a condus “ostilitățile” ce au avut ca rezultat un acord salvator și consolidarea fiscală a Ciprului.

Relația încordată dintre Grecia și creditorii săi face ca misiunea Deliei Velculescu să nu fie deloc ușoară: FMI consideră situația Greciei că fiind nesustenabilă și încă nu este clar dacă este pregătit să includă reducerea datoriilor în acest viitor acord. În următoarele trei săptămâni vor avea loc negocieri intense între Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și Grecia, iar Velculescu va fi chiar în centrul furtunii, cea care va „dirija” această nouă încercare de salvare a Greciei. Îi dorim succes!

velculescu

Velculescu are un masterat și un doctorat în economie la Universitatea Johns Hopkins din Maryland și face parte din echipa Fondului Monetar Internațional încă din 2002. În 2009, s-a implicat în planurile de refacere economică a Greciei și a fost șeful echipei FMI pentru criza din Cipru între 2012 și 2014.Citiţi şi

Vanghelis. Avea 30 de ani și semăna cu premierul Tsipras

Despre porumb şi nu numai

Pâine în pungă de hârtie

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
508 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro