Splendidul brad de la Claridge’s, Londra

13 December 2020

Legendarul hotel de lux de cinci stele Claridge’s din Mayfair, Londra, a dezvăluit în decembrie bradul de Crăciun de inspirație art deco 2020, al 11 lea din șirul de brazi de Crăciun creați de renumiți designeri. Spectacolul de anul acesta se datorează colaborării cu un vechi prieten și colaborator, Kally Ellis, fondatorul McQueens Flowers, designeri florali din Marea Britanie.

Alb, înalt de 4,5 m, are ramurile împodobite cu peste 10.000 de cristale, cu ghirlande de sticlă și pandantive ce reflectă lumina și creează un peisaj înghețat de vis.

Designul trimite la patrimoniul art deco bogat și plin de farmec al hotelului, care evocă tumultuoșii ani ’20, un timp în care oamenii căutau un simbol al speranței și fericirii după Primul Război Mondial.

Plasată pe o podea de oglindă care reflectă lumina în toate direcțiile, instalația are un aer mistic, eteric și cu reflexe irizante, creat pentru a-i face pe oaspeți să se simtă ca și cum ar fi făcut un pas înapoi în timp, transportați în zile ale eleganței și lipsei de griji.

“Arhitectura Art Deco a acestui hotel iconic mi-a dat toată inspirația de care aveam nevoie pentru a crea acest copac minunat”, spune Kally Ellis. “E o perfectă celebrarea a hotelului Claridge’s; a ospitalității, eleganței și strălucirii. Și în special este potrivit pentru acest an, când atât de mulți dintre noi am fost ținuți departe de cei pe care îi iubim, să ne amintească de plăcerea bunelor vremuri pe care le-am petrecut împreună și pe care abia așteptăm să o facem din nou.

Mai jos, brazii de Crăciun din 2017, 2019 și 2019.

În 2017, Karl Lagerfeld

 În 2018, Tree of Love, Diane von Furstenberg

În 2019, Christian Louboutin.

***

 

Istoria hotelul Claridge’s  începe în 1856. În 1878, Claridges’s era listat ca “The first hotel in London” și până astăzi, ca parte a The Leading Hotels of the World, a rămas una dintre cele mai exclusiviste adrese din Londra. Așa cum spunea odată actorul Spencer Tracy: “Nu că aș intenționa să mor. Dar când va fi să fie, nu vreau să merg în Rai, vreau să merg la Claridge’s.” 🙂Citiţi şi

Virginia Woolf – când mintea nu te mai lasă să trăiești

Singurul lucru cu care omul se poate obișnui și de care nu se plictisește este LUXUL. Paris și Londra de Crăciun

La operă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro