Stai bine cu inima?

28 March 2016

Există locuri în lumea asta unde numai câţiva curajoşi se avântă. Ne facem şi noi azi curaj, după ce ne-am revenit din amețeală, şi vă invităm să vedeți cinci dintre ele.

1. „Le Pas dans le Vide” – Aiguille du Midi – Haute-Savoie (Franţa)

„Pasul în vid” – aşa cum foarte clar sugerează numele, ai senzaţia că păşeşti în vid. Este vorba de o cuşcă construită complet din sticlă groasă de 12 mm (inclusiv podeaua) şi situată la 3 842 metri altitudine. Dimensiunile acesteia sunt 2,5 metri lăţime, 2 metri adâncime şi 2,2 metri înălţime. Cine îşi ia inima în dinţi şi intră aici are senzaţia că pluteşte deasupra munţilor, inclusiv a masivului Mont-Blanc. Este construită să reziste la viteze ale vântului de până la 220km/h. A fost inagurată în 2013.

pasul in vid

le Pas dans le vide

2. Preikestolen – Norvegia

În sud-vestul ţării, o stâncă în formă de scaun domină cu măreţie împrejurimile, de la 604 metri deasupra apelor lacului Lyseford. Este una dintre atracţiile cele mai apreciate de turiştii cărora nu le este teamă de vid şi de fiorul pe care înălţimile li-l strecoară în inimă. Aici ajung anual peste 150 000 de vizitatori.

3. Le mont Hua – China

Acesta este versantul unuia dintre cei cinci munţi sacri ai ţării, cu un vârf care atinge 2 155 de metri înălţime. Pentru a ajunge sus, turiştii trebuie să străbată cel mai dificil traseu montan din lume care include găuri în stâncă şi lanţuri, podeţe de câţiva centimetri lăţime, situate deasupra hăului, precum şi scări foarte abrupte. Cei care ajung până aici însă, sunt legaţi cu corzi de siguranţă şi sunt însoţiţi. O aventură periculoasă pe care sigur nu o poți uita curând.

4. Half Dome – Statele Unite ale Americii

Aflat la 2 693 de metri altitudine, „Half Dome” este cunoscut printre alpinişti. Traseul are 13,5 kilometri şi sunt necesare 10 – 12 ore pentru a fi parcurs, ţinând cont că ultimii 400 de metri se străbat numai cu ajutorul caburilor metalice. Însă priveliştea magnifică de deasupra Yosemite Valley răsplătește curajul și efortul.

 5. „Piscina diavolului” – Zambia

Acest bazin natural este situat în partea de sus a cascadei Victoria / Mosi-oa-Tunya, cea mai mare cadere de apă, intrată în patrimoniul mondial UNESCO şi situată pe fluviul Zambèze. Cei mai curajoşi fac baie aici, dar cu mare precauţie pentru că înălţimea cascadei este de peste 100 de metri. Adrenalina este garantată!

Mai trăiți? Dați un semn, vă rugăm! 🙂Citiţi şi

TREBUIE! Nu trebuie nimic altceva decât să fii fericit, asta, da!

Trece timpul și încet, încet îți dai seama că există o viață netrăită în tine

Noi, cei născuți înainte sau imediat dupa comunism

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro