Suleiman multinaționalul

Cristian StefanescuȘi ea, ca și Alina din pozele de pe Facebook, se pi*ă pe vot, dar nu face atâta caz. Și se uită în fiecare luni la Suleiman. Dublu masochism. Triplu. Cum să te uiți la o telenovelă? Și dacă te uiți la o telenovelă, de ce te uiți la una turcească? Păi uite, d-aia: pentru că (masochism #3) ai în propria-ți viață micul tău Suleiman de mahala.

Suleimanul ei personal a ajuns director regional într-o multinațională alpină și neutră, care se laudă că face bine muribunzilor. Dacă n’ar fi răsplătită regește pentru încercarea asta de a face bine – care uneori iese, alteori nu – multinaționala asta nu s-ar da jos din pat să facă lucruri bune. Suleiman în nici un caz. Poate că nici ea.

Suleiman ăsta are și micul său alai de cadâne și eunuci, niște suflete obosite de când tot stau capră și ridică privirea doar când aspiră la dosul catifelat și pierdut în largii șalvari ai sultanului.

suleiman magnificul online

Ea se pi*ă pe vot pentru că și votații se pi*ă pe munca ei. Dar și Suleiman se pi*ă pe munca ei. Suleiman și întregul său harem, neveste de ambe sexe trăind doar pentru a aștepta următoarea scamă ce ar putea să cadă pe umărul Sultanului. Risipitori de felul lor, dedulciți la trăsuri elegante, petreceri simandicoase sau giuvaieruri sclipitoare, nevertebratele nu își permit riscul de a pierde grațiile Suleimanului. Au a-și plăti palatele cu birul lingușelii, defilează în protipendada bazbuzucului făcându-se părtași prin tăcere la jafurile acestuia, robi ai propriei samavolnicii, până se vor fi pricopsit cu tot calabalâcul de care n-or să se poată niciodată bucura de-adevăratelea. Carieriști, profitori, fripturiști și lingușitori, alaiul ăsta de lăcuste mojice nu are decât un singur dumnezeu: Suleiman Mazilitorul, el însuși marea căpușă a Înaltei Porți care, într’o zi, i se va prăvăli în cap.

Dar nu-i bai. Și următorul sultan va avea nevoie de propria-i turmă de nevertebrate!

*=șCitiţi şi

Povestea finalului. Pentru că și acesta are meritele lui

Noaptea Muzeelor pe 14 mai, ca pe vremuri

Cu ce m-am ales dintr-o falsă îndrăgostire

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro