Sunt Daniel și alerg pentru George

29 September 2014

Un copil nu poate vedea, un copil nu poate merge, un copil nu se poate bucura de toate frumusețile vieții… Ca sa poată, ar avea nevoie de ajutorul meu, al tău, al nostru! Unii obțin acest ajutor, alții prind curaj și îl cer, dar cei mai mulți rămân anonimi toată viața, cu toate problemele lor de sănătate care le răpesc zi de zi bucuria de-a trăi. Lor și celor în grija cărora sunt.

Văd mereu părinți care suferă pentru că nu își pot ajuta puiul, plâng pentru că își dau seama că, fără ajutorul celor din jur, copilul lor se va chinui toată viața. Toată viața va fi privit altfel, diferit, poate va fi marginalizat. De ce? Pentru că așa suntem noi, întoarcem ușor spatele celor care nu sunt ca noi, ne îndepărtăm ușor de ei dacă există un… DACĂ.

george baltă

 “Aveam 20 de ani, 1,83 m înălţime, 92 kg. La momentul ăla puteam să jur că pot muta munţii din loc, însă nu a fost aşa. O secundă a fost de-ajuns să-mi schimbe viaţa. Ieri împingeam 110 kg la piept, azi nu-mi pot duce mâna să mă scarpin în cap. Ce se întâmplă cu mine? Scurt: fractură de coloană”. Se întâmpla în martie 2006.

George Baltă este un om normal, doar că viața lui este acum legată de un scaun rulant. George Baltă este un luptător și este un copil, al unei mame, al unui tată, care fac cât pot de mult pentru copilul lor, DAR nu pot face totul. Aici intervin ceilalți… asociațiile de voluntariat, filantropii, fundațiile.

Eu l-am cunoscut pe George puțin înainte de luna mai a acestui an, odată cu Wings for life world run, o întrecere sportivă cu totul specială. Am ajuns să îi cunosc problemele, nevoile și singura modalitate de a-l ajuta este să alerg pentru el, este să îi fac cunoscută povestea, așa că… ALERG PENTRU GEORGE. Sunt conștient că e doar o picătură într-un ocean, dar tot e mai bine decât nimic.

Știți ce am descoperit despre acești oameni? Că cei mai mulți dintre ei își doresc un scaun rulant conform cu nevoile lor și posibilitatea de a merge la diverse programe de recuperare… ATÂT. Restul lucrurilor sunt deja un bonus pentru ei… borduri, platforme, mijloace de transport adecvate, atitudinea semenilor etc.

Pe 5 Octombrie, vă aștept împreună cu alți 8 alergători să donați pentru George, să fim solidari cu semenii noștri mai puțin norocoși.

Vă mulțumesc, vă mulțumim.Citiţi şi

Tata, te iubesc oricum ai fi

Stimate domn divorțat

Poruncile lui Iosif Brodski

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro