Ele ar face sex și atunci, noi suntem problema

13 September 2014

Daniel OsmanoviciNu vă pot spune cât e de greu…

Să ne gândim puțin la chesti asta ca la o ecuație: se dă un viitor tată care vrea o noapte de amor cu jumătatea (zic așa, că poate fi prietenă, soție, concubină) în lunile de sarcină sau în primul an de după naștere. Ce credeți că rezultă?

Rezultă un bărbat care se uită cu jind la vitrinele cu manechine îmbrăcate cu diverse piese de lenjerie intimă sau aruncă pe furiș o ocheadă la vreo domnișoară, sau devine consumator de reviste și filme pentru adulți.

Acum stau și mă gândesc de câte ori m-am găsit în situația mai sus menționată… Noroc că jumătatea mea a dat dovadă de multă înțelegere și deschidere la minte și nu s-a supărat când privirea mi-a luat-o razna. 🙂

BĂRBAȚII sunt simpli, nevoile lor sunt simple, dacă o femeie are destulă răbdare să-și descopere bărbatul, va vedea că fără prea mult efort va afla ce trai frumos și pe placul ei poate avea. Mă opresc aici cu “dezvăluirile” secretelor noastre și mă întorc de unde am plecat, adică de la dorința de nestăvilit din viscere din perioada de dinainte și de după.

Toată această “problemă” este generată de noi (într-o proporție destul de mare), de mintea noastră, de gândurile și imaginația noastră întortocheată, motiv pentru care cei mai mulți dintre noi suntem în această perioadă precum niște lupi hămesiți. Adică, femeile, pentru că își înțeleg foarte bine corpul și situația/momentul în care se află, nu au problemă legată de intimitate, ele ar face sex, cu noi e mai greu.

Atunci când afă că vor deveni mămici, femeile nu se gândesc imediat să-și înceteze viața sexuală. Asta se întâmplă doar dacă ajunge la concluzia (și de obicei asta e motivul) că nu mai este atrăgătoare și nu mai este dorită. Dar de obicei ajunge la aceste conluzii pentru că noi, masculii, nu mai suntem delicați, romatici, dornici … devenim temători că orice activitate sexuală poate dăuna sarcinii (dacă am cunoaște puțin anatomia femeii, am ști că nu este cazul… și mai avem pretenția să fim și buni amanți). Concluzia – timp de X luni nu mai “pupăm” nimic. 🙂

original_post

După naștere e puțin altfel, pentru că după ce “dai afară un pepene”, e de înțeles reticența față de sex. Dar există și excepții. Oricum corpul femeii (mă refer la măsurile ei ideale) își revine relativ repede comparativ cu cezariana. În cazul cezarianei situația este legată de cicatricea lăsată de incizie, considerată de multe mame ca fiind inestetică și de kilogramele de care nu poate scăpa pe  cât de  repede ar vrea. Dacă mama alăptează nu prea are cum să țină cură, poate slăbi doar prin sport. Și, din nou, rolul nostru e foarte important și nu prea facem nici în acest caz lucrurile cum ar trebui să le facem. Adică, ok, suntem grijulii, avem grijă de cel mic, dar comportamentul nostru de “cloșcă” nu ne ajută dacă vrem și o viață intimă.

Din socotelile mele, experiențele altora și pe baza unor bănuieli, viața sexuală ia o pauza cam de un an. Ar fi bine ca orice cuplu să fie conștient că acest aspect este foarte important pentru păstrarea unei relații sănătoase. Cele mai multe divorțuri apar după nașterea copilului…

NB

– știu cazuri în care parterii au avut o viață sexuală activă până foarte târziu, cred că până prin luna a 7-a (cu grijă, poziții speciale etc)

–  doamnelor, dacă  noi nu îndrăznim să facem vreun pas  în toată această perioadă, nu ar fi o idee rea  să îl faceți voi, începând cu o discuție 🙂

–    una dintre cele mai haioase pățanii o găsiți aici.

Abia aștept să văd cum va fi la al doilea copil!Citiţi şi

Tata, te iubesc oricum ai fi

Jurnal de Arizona – Femeia care îmbrățișează cactușii

Stimate domn divorțat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Ecaterina / 27 September 2016 12:27

  Pe mine nu m-a amuzat… Din păcate, după o sarcina grea, m-am trezit (suspiciunile existau) la trei luni după naștere ca al meu sot era îndrăgostit până peste cap (sau, cel Putin, asa credea, fraierul) de o colega, de la câteva sute de km distanță. Urate team-buildingurile astea… A preferat calea simplă, sa fugă si sa se “regăsească” in bratele alteia decât sa vorbească deschis cu mine. Nevoie de tandrețe, dragoste si suport aveam si eu… Acum ce sa fac? In loc sa mă preocupe cea mică, trebuie să îmi recuceresc sotul? Cine a fost lașul?

  Reply
 2. O.mamica.sexy / 28 November 2015 21:17

  M-a amuzat teribil acest articol…fiecare cuplu e unic 🙂 Daniel tu nu ai fost tocmai norocos: noi am avut activitate sexuala pana in ultima zi a sarcinii si am reluat-o imediat ce am avut acordul medicului. Intr-adevar conteaza foarte mult si cate incredere are viitoarea sau proaspata mamica in ea, iar mie pot spune ca nu mi-a lipsit 😉

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro