Tați care au asistat la nașterea copiilor lor

23 June 2016

Deşi vedetele unei naşteri sunt, indiscutabil, mamele şi bebeluşii nou născuţi, şi taţii au un rol important în a oferi suport şi încredere partenerelor lor în timpul travaliului şi al naşterii. În onoarea tuturor taţilor, International Association of Professional Birth Photographers a alcătuit un album care să ilustreze atât rolul lor alături de viitoarele mamici, dar şi primele lor reacţii, în momentul în care devin pentru prima (sau a doua, a treia…) oară taţi.

Următoarele 35 de ipostaze vă vor surprinde, cu siguranţă.

(avertizare: fotografiile prezintă diferiite stagii ale naşterii şi este posibil ca unele dintre ele să afecteze emoţional)

1. Această mamă a mărturisit că prezenţa partenerului a ajuta-o să se concentreze. „A fost ca o ancoră – ceva de care să mă agăţ şi care să mă ajute să mă adun”.

1

2. Acest tată a fost rănit într-un incident în Afganistan cu doar trei luni înainte de naşterea celui de-al doilea copil al său. Nu a reuşit sa-şi ajute soţia prea mult fizic, însă i-a fost aproape.

2

3. Acest tată a trăit alături de soţia sa contracţiile naşterii cu atâta empatie, încât ai crede că a simţit şi el aceleaşi dureri.

3

4. Această mamă a ales să nască complet natural, la spital. A refuzat ajutorul vreunei moaşe, deoarece soţul său ştia foarte bine ce are de făcut. La fiecare contracţie, îi amintea să se relaxeze şi o ajuta să-şi regleze respiraţia. „A fost emoţionant sa-i văd împreună în aceste momente”, a declarat fotograful care a realizat această poză.

4

5. După naşterea traumatizantă a primului lor copil, acest cuplu împărtăşeşte momente de pace şi iubire, ţinându-se de mâini şi pregătindu-se pentru naşterea celui de-al doile copil.

5

6. Paternitatea începe dinainte de a se naşte copilul. Dragostea şi sprijinul acordat soţiei în timpul naşterii este o dovadă vie în acest sens.

Coastal Lifestyles Photography. Authentic. Unforgettable. Beautifully true.

7. Această mamă a declarat că partenerul ei a fost punctul său de sprijin – calm şi puternic, ştiind exact cum să procedeze, fără ca nimeni să-i spună ce are de făcut.

7

8. Acest tată a fost incredibil de empatic în timpul naşterii. Şi-a ţinut soţia de mână între contracţii şi a masat-o în timpul travaliului, încurajând-o constant.

8

9. Acesta tată nu a plecat niciun moment de lângă soţia sa de-a lungul întregului proces al naşterii. Şi-a îndreptat toată atenţia asupra modului în care să o ajute în timpul contracţiilor, dovedindu-se extraordinar de grijuliu.

9

10. Această mamă se află în momentul dinainte de a începe să împingă, fără ajutorul epiduralei sau a altui analgezic. Deşi a beneficiat de prezenţa unei moaşe, soţul i-a fost adevăratul sprijin.

10

11. Acest tată a povestit că soţia sa a trecut prin mai mult de 20 de ore travaliu indus, în majoritatea timpului fără analgezice. Mai mult, au fost complicaţii cu epidurala, ceea ce a adăugat altă durere durerilor naşterii. Cuplul pierduse înainte de această naştere alte trei sarcini, iar el şi-a făcut mari probleme în legătură cu suferinţa şi lupta soţiei sale.

11

12. Această mamă a fost supusă, pe neaşteptate, unei cezariene. Soţul i-a stat aproape, aducându-i echilibru şi linişte în mijlocul tensiunii provocate de operaţie.

12

13. Acest tată ajută la naşterea copilului său, sub apă. Cuplul a fost mai unit ca niciodată în timpul naşterii.

13

14. Acest tată nu era sigur că vrea să „prindă” nou născutul, aşa că era foarte neliniştit. După discuţia cu medicii, însă, şi-a luat inima în dinţi şi s-a descurcat foarte bine. El a fost cel care i-a pus mamei copilul pe piept.

14

15. După ce a stat alături de soţia sa în timpul travaliului, acest tată a adormit puţin. A fost trezit pentru a-şi cunoaşte copilul nou-născut.

15

16. Acest tată a ajutat la naşterea fiului său. Aceasta a avut loc sub apă, la domiciliul cuplului.

16

17. Acest tată este pompier şi paramedic. Împreună cu soţia sa au stabilit că el va participa la naşterea celui de-al treilea copil. Şi aşa s-a şi întâmplat, fiindu-i de mare ajutor partenerei sale.

17

18. Aceşti părinţi sunt deja la cel de-al treilea copil. Nu i-au ştiut sexul până acum. Aveau deja doi băieţi, aşa că închipuiţi-vă expresia tatălui când a aflat că şi cel de-al treilea copil e tot băiat!

18

19. Fericire deplină! Aceasta este a doua fetiţă a cuplului. Ambele naşteri au avut loc acasă.

19

20. Nici acest cuplu nu a vrut să ştie dinainte sexul copilului. Tatăl este emoţionat să-şi anunţe soţia că au o fetiţă perfect sănătoasă!

20

21. Acesta este al şaselea copil al cuplului. Deşi obişnuit, tatăl ascultă indicaţiile legate de tăierea cordonului ombilical. Toţi băieţii familiei au asistat la naşterea surioarei lor.

21

22. Acest tată a fost atât de implicat în procesul naşterii, încât şi atunci când doctorii au decis că este nevoie de cezariană, a continuat să fie aproape de soţia şi de bebeluşul său.

22

23. Un moment emoţionant. Proaspătul tătic vine să-i arate propriei mame copilul său nou născut, repetând întruna: „Este perfectă. Este, pur şi simplu, perfectă, mamă”.

23

24. Acesta este cel de-al patrulea copil al cuplului, iar tatăl este la fel de emoţionat precum prima dată.

24

25. Acest tată se află în pregătire militară departe de casă, însă, prin internet, a putut asista la naşterea copilului său. Moaşa a luat laptopul şi l-a dus aproape de bebeluş, pentru ca el să-l poată vedea mai bine. Fotograful a fost profund emoţionat de acest gest.

25

26. Acest cuplu şi-a dorit foarte mult un copil de-a lungul ultimilor ani. Întâlnirea tatălui cu fetiţa sa nou născută a fost marcată de o explozie de lacrimi de fericire.

26

27. Taţii joacă un rol foarte important în timpul cezarienelor. Acest tată a adus un plus de echilibru şi calm reconfortant soţiei sale şi noului lor născut.

27

28. Aceşti gemeni s-au născut cu o săptămână înainte de data la care era programată cezariana. Au avut nevoie de măşti de oxigen pentru a putea respira, iar tatăl lor nu s-a mişcat de lângă ei.

28

29. Acest tată fericit ţine primul născut dintre gemeni în contact direct cu pielea sa.

29

30. Tatăl a fost lăsat în acest caz să participe la toate etapele naşterii prin cezariană a copilului său, inclusiv a dat o mână de ajutor la cântărirea şi măsurarea sa.

30

31. Acest tată îşi ţine pentru prima dată fiica în braţe.

31

32. Acest mândru tată îi prezintă fiului mai mare noul membru al familiei. Cu alte cuvinte, noul său partener de năzdrăvănii.

32

33. Aceşti taţi au aşteptat atât de mult naşterea copilului lor – dintr-o mamă surogat – încât s-au simţit copleşiţi de fericire atunci când, în sfârşit, au putut să-l ţină pentru prima dată în braţe.

33

34. Acest tătic şi primul său născut poartă o conversaţie ca între bărbaţi!

34

35. Soţia însărcinată a acestui bărbat şi copilul lor nenăscut au pierit în mod tragic în urmă cu ani de zile, de aceea şi-a tatuat numele lor pe deget. Mai târziu, acesta şi-a refăcut viaţa, iar acum îşi ţine în braţe primul copil, Jude.

35Citiţi şi

Știi prostiile alea de pe net cu 10 semne că un bărbat nu te vrea? 1) O lasă pe alta gravidă!

Să se facă lumină, dar nu oricum!

Pentru cele care judecă amantele

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro