Ţipă în telefon şi nu rămâi fără baterie

10 May 2011

Înţelegem preocuparea oamenilor de ştiinţă pentru obţinerea independenţei energetice, dar să ne apucăm de ţipat la gadgeturi e cel puţin ciudat.

Tocmai a fost proiectat un dispozitiv care permite reîncărcarea bateriilor telefoanelor mobile dacă vocea depăşeşte tonul normal.  

Noua tehnologie transformă sunetul în electricitate, permiţând încărcarea telefoanelor mobile în timpul conversaţiei – cu cât volumul este mai mare, cu atât se încarcă mai repede bateria.

Aceeaşi tehnologie ar putea fi folosită şi pentru încărcarea dispozitivelor muzicale portabile, crescând astfel posibilitatea ca în viitor să poţi încărca un iPod cântându-i, pur şi simplu, melodiile tale preferate.

Să ne imaginăm acum şi câteva scenarii în care noua invenţie ar putea trezi râsul sau enervarea. Un vecin de compartiment afon care insistă să-şi încarce iPod-ul, cântându-i spart, când tu încerci să citeşti sau să adormi; oameni care se răstesc în telefon, cu sau fără interlocutor sau un bărbat care îşi provoacă partenera să facă o scenă, timp în care îşi încarcă discret telefonul.

Lăsând gluma deoparte, chiar ne face tehnologia tot mai avansată viaţa mai uşoară?  Citiţi şi

Cum va fi 2024, ANUL DRAGONULUI VERDE DE LEMN

Ce să faci pentru ca și în creierul tău să fie aprins un pom de Crăciun

Învăț încet că…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. gabbrielle / 11 May 2011 17:18

    Cu tehnologia asta nu-i a buna… nu mai ai cum sa-i spui sefului/sefei ca ai ramas fara baterie la telefon ca ti-o incarca el/ea instant :).

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro