Toleranţă zero!

1 May 2019

Toleranţa este una dintre valorile absolut necesare unei societăţi civilizate, fără îndoială. Totuşi, atunci când ajungem la o anumită maturitate (ca să nu zic „vârstă”), gradul de toleranţă suferă alterări majore. Şi nu luaţi asta ca pe ceva negativ, dimpotrivă.

Şi eu – deşi nu aş fi crezut în tinereţe – sunt azi adepta acestui, hai să-i spunem, concept, şi asta pentru că am ajuns la nuanţe. Toleranţa – generic vorbind – este importantă, însă… nu profesată fără discernământ. De aceea, acum afirm că sunt adepta toleranţei zero faţă de o lungă listă de atitudini şi comportamente (atenţie, nu persoane!).

Aşadar, toleranţă zero pentru atitudinea „superioară” (în fapt, batjocoritoare) a celor aflaţi în culpă în orice fel de problemă!

Toleranţă zero faţă de hoţie, minciună, laşitate, ticăloşie şi ipocrizie! Atât în privat, cât și în societate.

Toleranţă zero faţă de parvenitism şi snobism, faţă trufia nemărginită a celor de bani gata!

Toleranţă zero faţă de tupeul dispreţuitor al analfabeţilor care „s-au ajuns” prin metode prea puţin ortodoxe, alegând să plagieze și să fure, în loc să studieze, folosindu-și propria minte. (Bine, fie vorba între noi, probabil că nu ar fi fost capabili nici dacă li s-ar fi dat mură în gură, nici dacă ar fi avut la dispoziție de la cele mai performante instrumente de lucru până la cele mai elegante, așa cum sunt și acele stilouri de pe officedirect.ro).

Toleranţă zero faţă de manipulare şi prefăcătorie!

femeie toleranță

Toleranţă zero faţă de scopurile şi interesele strict materiale, meschine şi mizere ale oamenilor din viaţa noastră.

Toleranţă zero faţă de lipsa de respect şi atitudinile agresive ale celor din anturajul fiecăruia.

Toleranţă zero faţă de misoginism şi violenţă împotriva femeilor şi a copiilor, indiferent unde se manifestă aceasta – în spaţiul public sau privat.

Toleranţă zero faţă de lene, răutate şi prostie, mai ales în această combinaţie.

Toleranţă zero faţă de vicii şi indiferenţa cu care acestea sunt, de multe ori, tratate.

Toleranță zero față de profitori, inclusiv când aceștia sunt angajatori care nu respectă drepturile angajaților, indiferent de natura acestora (remunerație corectă, ore suplimentare plătite, pauză de prânz respectată, condiții demne de muncă, activități teambuilding etc).

Cu alte cuvinte, am ajuns la acel moment din viaţă în care pot susţine cu toată convingerea: Toleranţă zero faţă de atitudini şi comportamente antisociale!

(Pentru spiritele deja încinse, reiterez – toleranţă zero înseamnă în opinia mea să încetăm să mai „închidem ochii” şi „să trecem cu vederea” că „merge și așa” toate aceste „bube” ale societăţii).Citiţi şi

Respiră, iubește, trăiește

Sunt bine…

Ce urmează pentru România?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro