Haideți în vacanță! Top 25 destinații după TripAdvisor

8 June 2015

Ați fost deja în vacanță anul acesta? Dacă nu, pregătiți-vă! Vă ducem noi în cele 25 cele mai frumoase locuri de pe Terra. Cel puțin așa le-a clasificat TripAdvisor. Haideți! Deschideți larg ochii, sufletul și mintea și să plecăm!

Angkor_from_Lake

Angkor Wat, din Cambodgia, este cel mai mare templu de pe pământ. Minunăția construită în secolul XII a fost, inițial, un templu hinduist, transformat apoi într-unul buddhist. Face parte din patrimoniul UNESCO și este un simbol important al Cambodgiei, apărând și pe steagul lor.

o-MACHU-PICCHU-facebook

Machu Picchu este cel mai faimos sit arhitectural din America de Sud. Nici pănâ astăzi nu și-a dezvăluit toate misterele, inclusiv modul în care a fost construit. Există aici un Templu al Soarelui și o piațetă sacră, de unde se vede o minunăție: Valea rîului Urubamba.

pictures-of-taj-mahal-in-agra-2

A fost ales ca una dintre noile Șapte Minuni ale Lumii. Taj Mahal este un simbol al măreției, romantismului și istoriei întregii lumi. Cu toate că a fost fotografiat de atâtea ori, nicio poză nu poate să redea, cu adevărat, măreția aceste construcții. 

grande-moschea-sheikh

Marea Moschee Sheikh Zayed se ridică maiestuoasă în Abu Dhabi și este cel mai important loc de cult al cetățenilor din emirate. E incredibil de albă și poate să găzduiască până la  40.000 de oameni. În niciun alt loc din lume nu veți mai vedea atâta mozaic din marmură, care a fost importantă din 28 de țări diferite.

Sagrada_Familia_nave_roof_detail

Ți se oprește respirația, nu? Începută în 1882, și încă în construcție, Sagrada Familia este fascinantă. Încăperea principală este plină de vitralii, iar un lift duce vizitatorii într-unul din turnuri pentru a se bucura de vederea minunată. Bineînțeles că este unul dintre simbolurile reprezentative pentru Barcelona.

Bazilica Sf Petru

Dacă ați văzut-o deja, știți. Dacă nu, vă spunem noi că Bazilica Sf. Petru nu este doar o biserică. E o operă de artă, ca mai tot ce se află în interiorul ei. Acolo o să vedeți una dintre cele mai frumoase capodepere ale lui Michelangelo, La Pieta. Iar dacă veți vrea, și vă recomand să vă doriți, urcați până în vârf. Veți avea Roma la picioare!

duomo_milano

Milanezii se fălesc cu el. Domul din Milano este cel mai iubit simbol al orașului și cel mai reprezentativ exemplu de artă gotică din Nordul Italiei. E o broderie în piatră. Afară, în centrul construcției, puteți vedea statuia Fecioarei Maria. Iar de pe acoperiș, dacă e senin, puteți vedea Alpii italieni.

alcatraz

Pentru aproape 150 de ani, nevinovații aveau fiori, când îi auzeau numele. De vinovați să nici nu mai vorbim. Alcatraz, faimoasa închisoare de maximă siguranță, face parte acum din Golden Gate National Recreation Area. Aici au fost închiși Al Capone și George Kelly. Deși se spunea că din Alcatraz nu se poate evada, în 1962, frații Anglin și Frank Morris au reușit să scape. Nu au mai fost văzuți niciodată.

rio-de-janeiro

De la o înălțime de 700 de metri, Cristo Redentor veghează asupra orașului Rio de Janeiro. În 2007 a fost votat ca una dintre Noile cele Șapte Minuni ale Lumii. Când e senin panorama îți taie respirația. Noaptea, statuia este iluminată și pare că se ridică deasupra orașului, munții pe care este construită dispărând în noapte.

golden gate

Inaugurat în 1937, Golden Gate cu siguranță este unul dintre locurile unde merită să poposim. Unii sunt de părere că Alfred Hitchcock avea dreptate când a spus că văzut de jos, din Fort Point, podul dă senzația îți dă amețeli. Alții preferă vederea din Vista Point, din zonade nord a podului. Dar cel mai minunat ar fi să îl parcurgeți pe bicicletă ori pe jos. Așa v-ați bucura pe deplin de vederea pe care o oferă.

fr-par-eiffel-2

Nu cred că are nevoie de nicio prezentare. Vă spunem doar Turnul Eiffel se află pe locul 11 între cele care merită văzute.

saviour on blood

Colorata Biserica a Învierii din St. Petersburg este cu siguranță unul dintre locurile pe care trebuie să le vedeți măcar o dată în viață. Interiorul a fost făcut de cei mai faimoși artiști ai epocii. Dacă ajungeți acolo, să nu ratați icoana Sfântului Alexander Nevsky.

notre dame

Cum să lipsească? Este pe locul 13, Catedrala Notre Dame. Știți deja că este o capodoperă a stilului arhitectural gotic, francez. Pot încăpea acolo peste 6000 de oameni, iar unul dintre cele mai frumoase detalii sunt ferestrele. Nu, greșesc. Cea mai frumoasă e orga, ce are 7800 de tuburi și, deși încă nefuncțională, e o minunăție!

alhambra3_2168406b

Alhambra nu e doar una dintre bogățiile arhitecturale ale Spaniei, ci și una dintre minunile lumii. Poeții o numeau ”perla din smarald”, datorită împrejurimilor. Exteriorul auster te înșală pentru că ascunde o lume plină de fântâni muzicale, grădini și palate atent sculptate.

hagia sofia

Hagi Sofia sau Aya Sofya este una dintre cele mai frumoase obiective ale Istanbulului și una dintre cele mai importante construcții bizantine din lume. Creată în 532, în timpul împăratului Justinian I, a fost, mii de ani, cea mai mare catedrală din lume.

Charles_bridge_Prague_-_tunliweb.no

Este unul dintre cele mai frumoase locuri din Praga. Dacă vrei să ai o amintire de neuitat a orașului și a râului Vltava, acolo trebuie să mergi: pe Podul Charles. Sfinți, îngeri, lei sculptați, arătându-se ochilor la răsărit, e una dintre cele mai frumoase imagini ale orașului.

great_wall_of_mutianyu_section2

Marele Zid Chinezesc se află la 90 de kilometri de Beijing și a fost restaurat ultima oară în 1986. Dacă ai chef de o plimbare lungă, înconjurat de păduri și dealuri, e un loc perfect. Plimbarea va dura cam o oră, îndeajuns încât să meditezi pe îndelete la viața ta sau pur și simplu să admiri împrejurimile.

lincoln-memorial

Poate e privirea demnă a lui Lincoln sau poate sunt cuvintele lui, gravate acolo. Cert e că o vizită la Memorialul lui Lincoln va fi un moment unic din periplul prin Washington D.C, pentru că aici veți înțelege cu adevărat cuvintele lui Martin Luther King Jr., ”Am un vis”, rostite în discursul adânc înrădăcinat în conștiința poporului american.

T

Nimic nu e mai presus de Burj Khalifa. E cea mai înaltă construcție de pe Pământ. Are 828 de metri, și, pe măsură ce se apropie de cer, devine tot mai ascuțită. Ca să avem o vedere splendidă a Dubaiului și Golfului, o să urcăm cu liftul până la etajul 124.

national 11 sept

S-a rescris istoria întregii omeniri atunci, în 11 septembrie 2001. Zece ani mai târziu, pe locul unde înainte erau Turnurile Gemene a fost ridicat muzeul memorial al acelei zile. Nu puteți să nu fiți mișcați. De aici o să plecăm cu inima grea. Dar o să îl vedem, nu doar pentru că e în topul celor mai frumoase locuri de pe pământ, ci și pentru că nu trebuie să uităm ce s-a întâmplat atunci.

WatPho_01

Wat Pho e cel mai mare templu închinat lui Buddha, din Thailanda. A fost construit pentru a sărbători reîncarnarea Regelui Rama al III-lea. Are o lungime de 46 de metri și o înălțime de 15 metri. E decorat cu frunze de aur, iar ochii lui Buddha sunt făcuți din perle.

chichen-itza-mexico-1336

Chichen Itza este unul dintre cele mai vizitate locuri din Mexic, fiind un simbol al culturii maiașe. În timpului echinocțiului de primăvară și toamnă, la apus și răsărit, colțul piramidei aruncă o umbră pe Kukulkan și creează iluzia optică a unui șarpe care se strecoară în jos, odată cu lumina soarelui. Piramida Kukulkan are o înălțime de 24 de metri.

Sydney_Opera_House_-_Dec_2008

E faimoasă în special pentru arhitectura ei. Sydney Opera House tronează în portul din Bennelong Point, pe o platformă din granit roz. De curând a fost inclusă în patrimoniul UNESCO. Vă place, nu?

Petronas-Twin-Towers-Pictures-1-1

Kuala Lumpur, văzută ziua ori noaptea de pe Petronas Twin Towers este o adevărată încântare. În fiecare dimineață aproximativ 1700 de oameni urcă în turnuri pentru a se bucura de panoramă: 88 de turnuri care ajung până la 452 de metri. Ce frumos!

G

 Este, fără îndoială, cea mai mare lucrare publică din istoria omenirii. Canalul Panama unește două oceane și facilitează transportul în întreaga lume. O croazieră la faimosul Miraflores Locks cu siguranță o să vă facă să doriți să vă întoarceți acolo. Poate, de data aceasta, în realitate.

Gata, până aici a fost! S-a terminat călătoria imaginară. Dar, pentru că sunt sigură că vi s-a deschis apetitul, va începe una și mai frumoasă. Cea reală. Să vă bucurați de ea și să ne aduceți vești bune de pe unde veți colinda! 🙂Citiţi şi

Delta Dunării – un loc ce trebuie văzut măcar o dată în viață

Adevărat a înviat!

Iubiri de sâmbătă până-ntr-o duminică viitoare

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro