Tu ce-ai face, ca părinte?

Andreea Petrescu

28 February 2013

Părinţii unui copil din Statele Unite sunt revoltaţi că fetiţa lor, născută cu organe sexuale bărbăteşti, nu este lăsată să se comporte în conformitate cu sexul cu care se identifică încă de la vârste fragede de conducerea şcolii la care este înscrisă în clasa I.

Motivul pentru care Coy, care a manifestat încă din primii ani de viaţă preferinţe pentru hainele şi jucăriile pentru fete, este recunoscută ca fată în acte, deşi are în continuare organe sexuale masculine. Kathryn Mathis le-a declarat jurnaliştilor că şi-a dat seama că fiica ei nu poate să se identifice cu sexul masculin după mai multe episoade de depresie prin care a trecut. Părinţii s-au consultat cu psihologi şi au hotărât să o trateze pe Coy ca pe o femeie, să o lase să îşi aleagă singură hainele şi să îi schimbe actele, urmând ca micuţa să decidă ulterior dacă va dori să facă o operaţie de schimbare de sex. Personalul de la grădiniţă s-a conformat situaţiei, dar când Coy a fost transferată la şcoală în clasa I, părinţii s-au trezit peste noapte cu un aviz care îi interzice să folosească toaletele fetelor, pe motiv că „organele sexuale masculine ar putea crea disconfort celorlalte fete şi părinţilor acestora, situaţie care se va accentua pe măsură ce copilul va creşte”.

Se estimează că 1 la 10.000 sau, conform altor studii clinice, la 30.000 de copii, este transgender – nu se identifică la nivel mental şi emoţional cu sexul fizic cu care s-a născut. Unul dintre cele mai cunoscute astfel de cazuri este Chaz Bono, copilul lui Cher şi al lui Sonny Bono, care s-a născut fată, dar a ales să facă schimbare de sex. Chaz a scris două cărţi şi a apărut în numeroase documentare, în care a povestit cum, încă de la vârsta de 13 ani, s-a simţit atras de fete, dar nu se simţea o fată la rândul său.Citiţi şi

Discriminare, homofobie, sexism

Un bărbat la aproape 50

Domnule Prim-Ministru Mihai Tudose, știți că sunteți pe cale să patronați un nou exod al medicilor?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
686 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro