Ucideţi-o! Ucideţi TVR!

27 April 2016

Tudor ZarojanuNu, nu e suficient s-o lăsaţi să moară singură, să se prăbuşească precum clădirile de patrimoniu moştenite de oameni care n-au ce face cu ele şi nu vor decât terenul de sub ele, ca să ridice în locul vechiturilor un turn sclipitor. Nu funcţionează. Nu vedeţi că de ani şi ani agonizează şi nu mai moare odată? Trebuie un act deliberat, o decizie, o acţiune concretă.

Chiar nu-nţelegeţi la ce riscuri ne expunem, zi de zi, ceas de ceas şi-n proporţie de masă lăsând TVR în viaţă? Copiii, adolescenţii, tinerii – România de mâine! –, ca să nu mai vorbim de adulţi pot oricând, în căutarea unui program TV interesant, pasionant, adică zguduitor, cu morți și răniți și-un fund gol în vestiar și ceva ceară din urechi, să nimerească peste „Teleenciclopedia”, căzând sub nefasta ei influenţă bătrânicioasă şi stupidă!!

Ori să vadă filme „de artă”, adică plicticoase și care nici măcar n-au fost validate prin 10-15 redifuzări!

Sau emisiuni de cultură, ca „Arte, carte şi capricii” – curat capriciu, în mileniul 3, s-o mai amețești cu balet, cărți și tablouri!

TVR

Sau să dea, Doamne ferește, peste emisiunea „Profesioniştii”, în care n-a fost invitat niciodată un profesionist de talia lui Cătălin Botezatu ori Gabriel Tamaș!

Chiar nu realizați în ce confuzie poate fi azvârlit un român normal și de bună credință nimerind, printr-un ghinion, peste emisiunea „Garantat 100%” a băiețelului ăluia de la Cluj care nici măcar nu știe să vorbească peste invitați?

TVR a încercat în zadar și cu rezultate penibile să copieze formate excelente ale celorlalte televiziuni. Se poate compara aiureala aia intelectualistă de „Starea naţiei” cu prestația strălucitoare „În gura presei”? Și ce talk-show de doi lei mai e și ăla, „Între bine și rău”, din care un invitat a fost dat afară pentru că  vorbea urât! Păi nu ăsta-i sensul unui talk-show!?

Cât vreți să mai suportăm pseudo-emisiuni precum „Viaţa satului”, din care aflăm ce se-ntâmplă la țară (pe cine interesează asta!?), „Universul credinţei” (despre religie!!), „Vorbeşte corect!” (care jignește un popor întreg), „5 minute de istorie” (și 30 de secunde ar fi prea mult!), „5 minute de ştiinţă” (mâine-poimâine ne trezim și cu 5 minute despre artă!!), teatru, operă și concerte simfonice (nu-i suficient că sălile respective ocupă locul în care ar putea avea loc concerte de manele!), „Dincolo de hartă” (ce să zic, ne arată ei, cică, România reală!), documentare despre revoluţie (haida-de!) sau penibilitatea aia de „O dată-n viaţă”, cu muzică nici mai mult nici mai puțin decât populară!?

Gata, ne-a ajuns, am suportat prea mult toate prostiile astea! Ucideți TVR, închideți-o, închiriați clădirile și echipamentele oamenilor aceia minunați pe care i-a dat nesimțita de DNA afară din sediu sau vindeți-le sau dați-le pe gratis, în concesiune pe 99 de ani și să sperăm că măcar 99 de ani n-o să mai auzim în România de aberația numită „televiziune publică”!Citiţi şi

Țara aleasă pentru colecția Fragonard din 2021 este România – Couleurs Roumaines la Paris

Chanel Connects – viitorul culturii

Frica de Dumnezeu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. crina / 28 April 2016 16:06

  problema nu e asta, a programelor proaste, sunt emisiuni si emisiuni…insa ceva nu merge sau nu MAI merge in TVR, stim ca acolo sunt profesionisti, de acolo au plecat multi oameni buni, adica s-au format acolo ma refer…cred ca politicul a distrus aceasta televiziune si nu stiu unde se va ajunge…

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro