Un schimb nedrept între viață și moarte

30 March 2020

Zilele de Mărțișor m-au apropiat cu mult drag de prietenele, verișoarele, fiica și nepoțica; dar și de cumnata mea dragă. Au urmat două zile petrecute cu draga mea Tatiana venită de la Brașov. Am urmărit împreună trei expoziții minunate la Cercul Militar. Apoi, o piesă de teatru la Teatrul de Comedie – Nina. Duminica ne-a purtat pașii prin Cimitirul Bellu. În zona scriitorilor și poeților l-am recunoscut ușor pe Mihai Eminescu. În partea cu actorii, ceva s-a întâmplat în capul meu și n-am mai recunoscut actorii dragi mie. Am plecat de acolo cu prietena mea, fără să recunosc că în capul meu s-a schimbat ceva drastic. Ea a sesizat ceva. Am condus-o cu drag la tren.

Luni am făcut piața în apropierea casei și am cam zăcut până miercuri, când ambulanța m-a dus la Sf. Pantelimon. Numeroase RMN -uri,  explorări și analize de sânge. M-au pus să îmi sun urgent soțul, care se afla la Istanbul. I-au arătat imagini terifiante cu un chist mare aflat în creierul meu. Era clar nevoie de o intervenție rapidă pentru extragerea acestui chist.

În aceeași zi, soțul își trimite vărul să mă scoată din Pantelimon și să mă ducă la un  spital privat. Acolo, peste două zile sunt operată pe creier de către de trei doctori specialiști neurologi. Pe 11 martie a fost extras acel chist întreg din creier. În câteva zile treptat m-am  refăcut câte puțin.

Cei din jurul meu se întrebau dacă chistul era malign sau nu… Când am început să înțeleg, am fost bulversată de situație. Lupt acum cu boala nedreaptă pentru supraviețuire sau nu? Și a început prima zi de luptă nedreaptă cu moartea. Trimisă la Centrul Oncologic am fost covârșită de numărul mare de oameni care așteptau pentru a fi consultați. Cei ce ieșau de acolo erau trimiși la radioterapie sau, mai grav, la chimioterapie.

Am stat multe ore și am ieșit de acolo amețită. Ajunși acasă, am dormit mult în timp ce soțul meu o noapte a căutat alternative naturale. El mi-a comandat sucuri din plante, așa a luat el măsuri pentru a mă ajuta să trăiesc.

Voi trăi, cred în ajutorul Bunului Dumnezeu!

Maria Gabriela IonescuCitiţi şi

“Toți avem un înger. Nimeni nu merge singur: nimeni!” (Papa Francisc, de sărbătoarea îngerului păzitor)

Despre cum să-i lași să plece, având inima împăcată. Despre cum să pleci tu cu grație și recunoștință

A trăi este o artă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Gabriela Maria Ionescu / 5 April 2020 20:46

  Mulțumesc prieteni dragi !

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro