Uneori, femeile chiar încercă să realizeze imposibilul din nimic…

17 November 2016

M-a amuzat o cugetare pe care am citit-o zilele acestea… „e grav când vorbești singur, dar mai grav e dacă vorbești singur și mai afli și noutăți”.

Amuzant, dar, gândindu-mă mai bine, am cam vorbit în ultima vreme singură sau, mai bine spus, am cam aflat noutăți despicând firul în patru.

Mă gândeam, completând un CV, cum ar fi să trec la experiență: în ultimii ani m-am ocupat cu și despre iubire. Atât! Cred că ar fi mai relevant decât să povestesc despre experiențele profesionale.

Capacitatăți dobândite: răbdare infinită, capacitatea de a oferi mult, fără a fi neapărat recompensat pe măsură, înțelegere deplină, capacitatea de a rezista în condiții de stres, cunoașterea perfectă a caracteristicilor segmentului de piață vizat, identificarea competiției, obișnuința de a gândi și acționa pentru doi, ore suplimentare sau, mai exact, dedicație totală, excelente abilități de detectiv, personalitate dublă, adică doamnă în societate și mai puțin doamnă în… alt segment de piață.

femeie

Acum, mai în glumă, mai în serios, dar cum tot sunt o feministă convinsă, cred că femeile ar conduce lumea dacă efortul investit în viața personală ar fi depus și în cea profesională.

Dacă am avea curaj să ne asumăm implicarea într-un job, afacere la fel cum o facem în relații, fără nicio asigurare, însă cu toată convingerea, toate puterile și toată atenția.

Și nu, nu ar trebui să gândim ca niște bărbați, ci poate doar să privim uneori oportunitățile profesionale ca pe niște bărbați… în loc să privim bărbații ca pe niște oportunități profesionale.

Și, până la urmă, dacă am avut de atâtea ori curaj să investim în relații ca în niște afaceri despre care știam că, oricum, mai devreme sau mai târziu, o să dea  faliment și, cu toate astea, am investit tot ca să le salvăm, să mai zică cineva că femeile nu pot fi buni investitori, ba uneori chiar încearcă să realizeze imposibilul din nimic…

Guest post by Ingrid

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Iubiri de sâmbătă până-ntr-o duminică viitoare

Nu cred așa ceva!

Cele 5 limbaje ale iubirii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro