Unul din trei blocuri va avea antene 5G!

16 October 2019

Implementarea tehnologiei 5G în România este urmărită cu atenţie în continuare de Asociaţia Pro Consumatori, care atrage atenţia de mai multă vreme asupra efectelor pe care antenele telecom de generaţie nouă le pot avea asupra sănătăţii oamenilor. De aceea, organizaţia a lansat câteva solicitări în acest sens către Guvernul României şi a programat un

marş de protest duminică, 20 octombrie 2019, în intervalul 16:30 – 20:30, pe traseul Ministerul Comunicațiilor – Ministerul Justiției – Ministerul Sănătății – Piața Victoriei.

Iată mai jos câteva idei din comunicatul emis de Asociaţia Pro Consumatori.

– 73 de organizații semnatare ale Memoriului Stop 5G au convenit să folosească resursele de care dispun în realizarea de acțiuni prin intermediul cărora să fie conștientizată opinia publică cu privire la pericolele generate de implementarea tehnologiei 5G în România.

– Dacă Bruxelles a spus NU implementării tehnologiei 5G, atunci și Bucureștiul îi va urma exemplul.

– 3.874 de oameni de știință din 207 țări au semnat Apelul internațional Stop 5G pe pământ și în spațiu. (n.red. nu am găsit la linkul indicat aceste informații). Textul acestui apel îl găsiți aici.

– Tehnologia 5G nu este o infrastructură strategică, ea este dăunătoare vieții.

– Infrastructură rutieră, NU infrastructură pentru operatorii de telefonie mobilă!

– Guvernul României încalcă Constituția României pentru interesele economice ale operatorilor de telefonie mobilă.

– Guvernul României intenționează să acorde operatorilor de telefonie mobilă drept de acces fără restricții la proprietatea publică și privată.

– Solicităm Guvernului României să aibă în vedere la orice propunere legislativă cu privire la infrastructura fizică a tehnologiei 5G impactul acesteia asupra mediului și asupra sănătății cetățenilor.

– Un consumator, pentru a avea acces la rețeaua de energie electrică, trebuie să obțină 7 avize și să cheltuie 2500 euro, în timp ce un operator de telefonie mobilă va instala antene 5G fără avize și fără acordul proprietarilor.

Citiţi şi Din nou despre tehnologia 5G: de fapt, cât de mari sunt radiaţiile?

– În prezent se promovează puternic implementarea noilor rețele de telecomunicații 5G, care vor opera cu frecvențe din domeniul microundelor de până la 300 GHz. Promovarea aceasta mizează doar pe criterii tehnice de viteze foarte mari de transmitere și de descărcare a datelor de către utilizatori, de exemplu pentru holograme, și respectiv pe criterii economice privind generarea rapidă a profiturilor de zeci de miliarde de EUR sau dolari pentru operatorii de rețele mobile și agențiile guvernamentale care reglementează licențele.Citiţi şi

Tu de ce ți-ai dori o piscină în propria curte?

Femeile smart poartă ceasuri smart

Fetelor, femeilor, doamnelor, gagicilor, sexoaselor, zeițelor, sunteți minunate așa cum sunteți!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro