Vă salută o amantă oarecare

18 May 2021

Ne-am cunoscut întâmplător printr-un prieten comun la o cafea. Eu o adolescentă zglobie, el un bărbat matur, o diferență de 11 ani între noi. Aș spune că a fost dragoste la prima vedere, dar în același timp un joc periculos. Eu elevă de liceu, el bărbat însurat cu doi copii.

Totul  s-a întâmplat brusc, fară a-mi da seama că încep să nutresc sentimente pentru un bărbat care aparținea, clar altcuiva… legal. Totuși, ceea ce simteam era de necontrolat. Nu voiam să accept realitatea, că pot iubi un bărbat însurat, însă nici nu știam cum să mă împotrivesc.

Am început să ne vedem pe ascuns, feriți de ochii lumii, la câte o cafea, iar fiecare întâlnire aducea noi emoții, noi trăiri. Iubire, pasiune, prietenie, teamă, dorință, orice emoție care trecea prin mine din vârful capului până în vârful picioarelor.

Așa am devenit amantă! Din fata bună, ascultătoare, perseverentă, m-am transformat într-o ”spărgătoare de case” așa cum am fost numită. Ei bine, n-am fost. Am fost doar medicament pentru o durere pe care nu o provocasem eu, am fost pansament pentru o rană ce nu era opera mea. Eu completam golul lăsat de ea… soția lui!

©Anita Burnaz

Ascultam zi de zi aceeași poveste pe care o spune orice bărbat însurat care își face o amantă: ”nu mă mai înțeleg cu ea, nu o mai vreau, voi divorța, doar pe tine te vreau.”  Eternele povești au durat vreo patru ani de zile. Apoi mi-am luat bagajul și am ieșit din viața lui. De supărare, și-a căutat pe altcineva, desigur nu pe soția lui, ca mai apoi să se se întoarcă tot la mine, cu păreri de rău pe de o parte, iar pe de altă parte cu reproșul că ”E vina mea”, eu l-am aruncat în brațele alteia, pentru că l-am părăsit.

Încă îl mai iubesc, orice miros de cafea îmi aduce aminte de el, încă tresar când îl văd întâmplător, încă mă privește cu aceeași căldură, cu aceeași ochi căprui fermecători, când ne intersectăm pe stradă, dar este încă însurat. După 5 ani, legal, încă mai este cu ea, deși am auzit că locuiesc separat.

Fetelor, nu mai credeți în povești cu zâne, prinți și prințese! Când un om vă iubește cu adevărat, va face orice să fie cu voi și vă va oferi toate motivele din lume să rămâneți lângă el. Nu vă lăsați niciodată păcălite de vorbe dulci, de povești frumoase, rezumați-vă la fapte.

Cât oferi, atât primești. Mult curaj!

Vă salută o amantă oarecare

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format word, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Scrisoare către Charles Bukowski

10 lucruri despre care nu înveți nici la școală, nici acasă

Eu te-am ales

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro