Versus flori de câmp

20 May 2015

Flavius ObeadaBărbătisme şi feminisme. Sunt şarmante confruntările astea “de pe net”, din reviste, ale posesorilor de peniţe inspirate din cele două “tabere”. O luptă corp la corp, în cuvinte mai mult sau mai puţin drăgăstoase, mai mult sau mai puţin arţăgoase, tandră, incitantă, oricum. Ce-i drept, se face rating pe subiect, de când lumea. Ba i se pot pune şi coperţi, şi opera-i gata! E “glamour” în virtual şi de o estetică rafinată la un punci.

În ”realismul virtual”, sub o umbreluţă, cu un fum “slims” între degete şi un pai de cocktail subţire între buze, dă bine şi, pesemne, şi PR-ului şi ”agenţilor” le prieşte. Lesnicios succes de budoar, cu public fix şi dedicat, după reţetă.

Nu ştiu de ce însă eu cred că viaţa-i, desigur, altfel (cu tot cu toate ingredientele de imaginaţie aferente). Mai simplă, mai anostă, mai înverşunată, mai de pe-o zi pe alta, mai de… bucătărie. Viaţa nu prea-i despre amantlâcuri şi acuplări, cât e despre supravieţuiri şi supravieţuitori. Nu prea-i despre diferenţe, despre segregări şi sexisme. Nu prea-i de citit, nici de televizor şi nici despre literatură nu-i (absolut, veţi zice, e o chestie de gusturi, de stilistică şi genuri!).

sexes

Nu ştiu de ce, dar viaţa-i despre jug – era să scriu pe nedrept ”jeg”, fiindcă rufele se spală foarte bine şi fără zgomot şi ”aici” – şi despre reportaj. Un jug singular sau la plural. Cel puţin în lumea mea, pe strada mea, în alte zone de „audienţe” şi de alt parfum. Şi nu circul cu autobuzele prăfuite ale realismului socialist, vă asigur. Ceva flori de câmp mai sunt şi pe aici. 🙂

Pe Flavius îl găsiți cu totul aici.Citiţi şi

6 din 10 români ar achiziționa dispozitive Smart Home

Pinterest – Platforma care stă la baza a sute de mii de idei geniale!

Cum alegi parfumul potrivit pentru un bărbat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Abisurile / 20 May 2015 19:15

  Perfect punctat Flavius, felicitari !

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro