Viața este un lanț de evenimente care nu vor permite altora să se întâmple, bune sau rele

11 March 2023

11 martie 2004, Gabi Bursan, o româncă stabilită în Madrid scria într-un comentariu:

“M-am întors acasă din drum ca să las copiilor 1 euro (unul !!) să cumpere pâine când se întorc de la școală. (1 euro pe care l-ar fi avut și ei în pușculiță…) Fapt pentru care am pierdut trenul. Tren în care, peste 6 minute, avea să explodeze o bombă.”

Și multe sunt poveștile despre o întârziere care foarte probabil că a fost salvatoare de vieți. După cutremurul din ’77 la noi au apărut o mulțime de astfel de povești, unele ilare, altele neverosimile, ale celor cărora li s-a blocat calea către moarte. La fel cum multe au fost și poveștile despre cei care s-au grăbit spre moarte, făcând inconștient tot posibilul să fie într-un anumit loc la un anumit moment fatidic.

Despre oameni care n-au ajuns pe 11 septembrie 2001 într-unul dintre cele două turnuri gemene World Trade Center și astfel au rămas întregi sau pur și simplu în viață a circulat un text care te poate liniști atunci când ți se pare că întârziind ai pierdut vreun tren al vieții. 🙂 Dar poate că nu sunt totuși decât situații obișnuite prin care poate trece oricine, oricând. Iată-l.

 

“Se spune că șeful uneia dintre marile companii a supraviețuit atacului de la 11 Septembrie pentru că și-a dus fiul la grădiniță pentru prima dată.

Alt tip e încă în viață pentru că era rândul lui să meargă după gogoși.

O femeie a întârziat deoarece alarma ei nu a sunat la timp.

Cineva a întârziat din cauză că a rămas blocat într-un ambuteiaj pe autostrada din New Jersey.

Unul dintre ei a întârziat la autobuz.

O femeie vărsase cafea pe haine și avea nevoie de timp pentru a se schimba.

Cuiva nu i-a pornit mașina, cineva s-a întors să răspundă la telefon.

Copilul altei persoane a tras de timp și nu a fost gata la timp.

Altul nu a putut prinde un taxi.

Un om a încălțat în acea dimineață pantofi noi și aceștia l-au ros în drum spre birou. Înainte de a intra în clădire, s-a oprit la o farmacie pentru a-și cumpăra niște plasturi!”

Toți acești oameni au mai trăit ani buni încă pentru că în acea zi, la acea oră nu ajunseseră în acel loc în care ar fi trebuit să fie la ora producerii nenorocirii. Așa încât, atunci când ni se mai întâmplă să nu ajungem la timp undeva din motive ca cele de mai sus sau altele asemănătoare, să ne calmăm și să ne gândim că suntem exact în locul în care Universul vrea să fim în acel moment. Ar trebui să funcționeze! 🙂Citiţi şi

Pornind de la un strugure (vorbe de oameni deștepți)

Scrisoare de dragoste

Oamenii și cubul Rubik

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro