Vin Chanel? Da! Rosé și alb

20 July 2020

Grupul Chanel, proprietatea familiei Wertheimer, anunță lansarea vinului alb și rosé din recolta 2019 de pe Domaine de l’Ile. Noua proprietate viticolă din insula Porquerolles din sudul Franței a fost achiziționată de la Sébastien Le Ber în octombrie 2019 și aceasta este prima producție sub numele Chanel.

Casa Chanel deține deja Château Rauzan-Ségla (din 1994), Château Canon (din 1996) și Château Berliquet (din 2017), dar și St. Supéry Estate Vineyards and Winery în Napa Valley, California.

Vinurile au fost elaborate de Nicolas Audebert, responsabilul departamentului vinurile Chanel la Château Rauzan-Ségla pentru vinul Margaux și la Châteaux Canon și Berliquet pentru Saint-Emilion.

«Sunt foarte fericit că mi s-a încredințat un asemenea proiect. Stâncile, aerul sărat, prospețimea mării, roua mediteraneană măturată de mistral, simbioza dintre vie și vegetația insulei. Mediul, Domeniul Insulei estee unic și istoria sa, extraordinară.”

Domeniul este situat pe câmpia Notre-Dame et Brégançonnet, într-o parte izolată a insulei, unde vița de vie și măslinii sunt protejați de aerul sărat al mării. Picăturile de rouă rezistă pe arborii scăldați în lumină după nopțile răcoroase. Soiurile de struguri mediteraneene tradiționale selectate cu grijă au caracterul unic al sudului, așa încât savorile care acompaniază vinurile nu vor dezamăgi.

O sticlă de rosé Domaine de l’Ile în marea Mediterană, la Porquerolles @Brice Braastad – Episode II

ROSÉ -ul

Primele note de zahăr de orz sunt seducătoare, o delicatețe echilibrată de tonul cristalin care luminează amestecul. Un indiciu de pepene suculent și răcoritor, de fructe proaspete, aroma este îmbogățită și îmbunătățită de note delicate și brumate de flori albe. În gură, vinul își revelează plenitudinea și salinitatea. Este vorba despre un rosé aerat și viu care evocă lumina și seninătatea insulei.

O sticlă de rosé Domaine de l’Ile în largul insulei Porquerolles @Brice Braastad – Episode II

Blanc (Alb)

O sticlă de vin alb Domaine de l’Ile la bordul unui vas de pescuit @Brice Braastad – Episode II

Este un vin remarcabil, pe care vi-l puteți imagina în două universuri gustative diferite. Mai întâi, e o savoare durabilă de fruct alb suculent și perfect copt. Apoi, o nuanță florală te face să visezi conifere de vară (eucalipt și pin), cu o varietate de nucă. Impresia este proaspătă, între mentă și eucalipt. În gură, vinul este bogat, cu o textură plină, aproape cremoasă, împrospătată de influența peisajului maritim.

Barcă de pescuit lângă coasta insulei Porquerolles @Brice Braastad – Episode II

Povestea domeniului – Un frumos cadou de nuntă

Istoria domeniului este intim legată de istoria insulei și de cea a familiei: bunicul lui Sébastien Le Ber, Francois-Joseph Fournier, cumpără insula în 1910, după ce a descoperit unul dintre cele mai bogate filoane de aur din Mexic. El i-o oferă tinerei sale soții, Sylvia, drept cadou de nuntă și plantează 180 de hectare de vie. Când insula este împărțită între cele patru fiice, Leila și soțul ei Dominique Le Ber moștenesc domeniul viticol. Vor replanta cam 20 de hectare și vor construi o cramă. În 1971, statul răscumpără o mare parte din insula Porquerolles pe care o încredințează Parcului Național din Port Cros, creat câțiva ani mai devreme pentru a conserva acest incredibil mediu, în apropierea portului Hyères. Sébastien, a treia generație, închiriază în 1980 pe termen lung cam 30 de hectare de viță de vie și măslini și reia exploatarea. Totul, organic. Iar în 2019, e fericit că, după 40 de ani, o lasă pe mâini foarte pricepute.

Site-ul oficial, aici.Citiţi şi

În Ajun de Dumnezeiască Înviere

Chanel Connects – viitorul culturii

Salutări de la Gretchen! Cum care Gretchen?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro