Ziua Internaţională a Zâmbetului şi a faptelor bune

2 October 2020

Harvey Ball, un artist comercial din Massachusetts, a fost cel care a creat în 1963 faţa zâmbitoare („smiley face”) :), devenită în scurt timp cel mai cunoscut simbol al veseliei şi bunăvoinţei în întreaga lume.

Urmărind creșterea explozivă a popularității emoticonului, Harvey Ball s-a temut de supra-comercializarea simbolului şi de pierderea adevăratei semnificaţii a feţei zâmbitoare. Și a decis să dedice o zi în fiecare an tuturor zâmbetelor şi faptelor bune din lume.

Acesta a ales ca Ziua Internaţională a Zâmbetului să fie sărbătorită în fiecare prima zi de vineri a lunii octombrie și, din 1999, a devenit o tradiție.

După moartea lui Harvey Ball, în 2001, a fost creată Fundaţia Internaţională a Zâmbetului Harvey Ball, pentru a-i onora numele şi memoria. Fundaţia este sponsor oficial al sărbătorii, în fiecare an.

Citiți și Cât ați folosit “cuvântul” anului 2015?

când, în locul obișnuitului cuvânt al anului ales de Oxford University Press, câștigătoare a ieșit… fața care râde cu atâta poftă că îi dau lacrimile. Un emoticon*…Citiţi şi

Și bărbații sunt femei de moravuri ușoare

Bine ai venit 2021, eu sunt aici!

Așteaptă-l

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Florina / 2 October 2020 10:46

  Wow, chiar n-am știut 🙂

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro