Iubesc doi bărbați! Ce să fac?

26 January 2016

Sava EmDacă aș putea să mă împart în două, o jumătate ar rămâne cu el, soțul meu, iar cealaltă jumătate ar pleca cu celălalt, necunoscutul, oglinda sufletului meu. Am auzit o teorie de ceva vreme, conform căreia, de-a lungul vieții, omul ar avea mai multe suflete pereche. O înțeleg. Mi se aplică.

E complicată și total neașteptată această întâmplare a ființei, cum ar spune poetul. Nu am plănuit, nu am căutat, nu am vrut… Dimpotrivă, am condamnat și arătat cu degetul. Am refuzat să înțeleg… Dar… never say never.
Nu e moral, nici firesc și nu pricep cum mi se întâmplă tocmai mie această anomalie. Mă frământ între remușcări și dragoste. Îi iubesc pe amândoi. Nu mă pot rupe de niciunul. Mi-e rușine. Mă zbat neputincioasă în mocirla păcatului, în nefericirea născută de acest blestemat tango în trei.

La teorie nimeni nu e mai bun decât mine. Știu. Ar trebui să-mi îndrept privirea doar către cel căruia i-am jurat credință la bine și la rău, la… și… la și bla-bla-bla. Doar că nu pot.

femeie trista
El este soțul meu de mulți ani. Camarad la bine și la rău, omul drag care mă iubește necondiționat. Dragostea lui e o pernă mare și moale, unde, chiar de cad, nu mă pot lovi. Îl iubesc cu căldură și recunoștință, cu prietenie și încredere. Pasiunea lui are forme clare și luminoase. Mă iubește concis, de dimineața până seara, iar noaptea mă culcă la pieptul lui. Știu la ce să mă aștept, așa cum știu că după vară vine toamna. El e tihna și liniștea. Adultul dintre noi doi. Lângă el sunt copil, sunt frumoasă, sunt minunată. Mă răsfață cu dragoste de iubit și de părinte în același timp.
Și-a zidit viața domestic în jurul meu, cuminte și așezat. Nu aș putea pleca fără să-i dărâm existența. Avem aceleași pasiuni, aceleași gusturi și o liniște mare și frumoasă. Cei care ne cunosc ne iau drept model.

***
Dar într-o zi, accidental, l-am cunoscut pe celălalt. Prezența lui pe aceeași planetă cu mine m-a neliniștit din prima secundă. Știa că nu sunt singură. Intenția noastră a fost de prietenie, dacă tot ne ciocniserăm. Pură și curată prietenie. Nici el nu voia femeia altui bărbat. Dar cumva am curs amândoi, cu viteză, unul spre altul. La fel și în același timp. Conversațiile s-au îmbinat perfect, ca niște piese de puzzle migălos concepute. Vorbeam aceeași limbă, uneori fără cuvinte, doar creionând gânduri. Ne știam pe de rost. Omul acesta mi se potrivea perfect. Mai mult decât oricine, oriunde, oricând. Mai mult decât proprii-mi părinți.
El a trezit la viață femeia ce zăcea latent în soția-copil a soțului meu.
M-a luat de mână și mi-a arătat fluturii mari, albaștri, care zburau în jurul nostru. Atunci, am simțit pericolul aventurii, gustul păcatului și m-am oprit speriată la buza prăpastiei. Am strâns în pumni ultimele urme ale moralității, iar el m-a înțeles. M-a înțeles cu durere și dragoste și s-a pedepsit în așteptare, iubindu-mă, conștient fiind că s-ar putea să nu vin niciodată. Trupurile, arzând de dorință, au înghețat împovărate de convențiile sociale, morale, dar inimile răvășite au izbucnit în revoltă. Și sufletele s-au iubit nebun, contopindu-se, călcând în picioare cumințenia impusă trupurilor.
Nu le-am putut stăpâni. Și-au rupt lesa și-au devenit unul, mai presus de erotic, dezlănțuite, fără limite, fără bariere.
Cu el am cunoscut adevărul vieții și al dragostei. Râsul și lacrima. Suprema nefericire. Toate valorile mi s-au spart scandalos în păcat, în dorință și neputință.

***
Suferința lui mă frânge. Durerea mea arde. Mocnesc pe rugul dragostei noastre, înconjurată de zidurile domestic înălțate de datoria conjugală. Doar sufletul a sărit gardul, iar eu mor în fiecare zi câte puțin.
Nu pot pleca, nu pot rămâne.
Trăiesc strivită între două iubiri. Una e tihna liniștii, cealaltă neliniștea dorinței.
Iubesc doi bărbați. Ce să fac?

Pe Em o găsiți cu totul aici



Citiţi şi

Viața

Să nu tragi de un bărbat, să nu-i cerșești iubirea, să nu-i cazi la picioare…

Dragostea e fiica ploii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Anonim / 10 April 2022 22:57

    Te inteleg perfect! Cine nu crede ca poti iubi doi barbati in acelasi timp, clar nu a trecut prin asta. Toti judeca pentru ca e cel mai usor asa. Dar cand ajungi in situatia asta, abia atunci stii prin ce a trecut o alta persoana. E greu si nu te poti desprinde. E si mau complicat cand nu-ti mai iubesti jumatatea, dar nici poti alege amantul care e insurat. Atunci sa vezi belea.

    Reply
  2. alina dea / 10 January 2019 9:19

    Sper ca ai fost la un psihiatru, pt ca avea dreptate cel de dinaintea mea, nu barbat iti trebuia tie sa fii fericita, de tratament ai nevoie.

    Like 1
    Dislike 8
    Reply
  3. Vlad Stoian / 10 January 2019 8:51

    Cel mai bine era daca renuntai la amandoi. Asa cum esti, nu un barbat iti trebuie ci terapie, ca vezi si tu cat de defecta esti. Nu stii ce-i cu tine, nu mai minti ca aveai niste valori de viata. Nu aveai niciuna, incepand cu faptul ca te-ai maritat ca sa fii maritata si apoi ti-ai luat amant ca se poarta.

    Like 3
    Dislike 6
    Reply
  4. Helena / 9 January 2019 18:04

    Trec prin aceasta situație și te înțeleg perfect. Sincer cred ca ar trebui sa rămâi cu iubitul, dacă ai fi avut totul de la soț, nu ai mai fi avut sentimente puternice pt iubit. Alege cu inima pt ca societatea ne vrea sa alegem cu creierul și asta este o greșeală. Știu ca te gândești la suferinta soțului dar va trece peste. Vezi ce simți când le spui la amândoi, te iubesc și dacă ai și cea mai mica ezitare când le spui înseamnă că te minți, dar dacă unuia dintre ei îi spui din suflet fără retineri înseamnă că ai găsit răspunsul și nu mai trage de timp ca unul dintre ei va trebui sa își refacă viata. Nu fi egoista. Succes

    Like 12
    Reply
  5. eu / 10 December 2016 16:19

    Iti inteleg trairile….este complicat,insa nimeni nu apare in viata noastra fara un scop, mai ales El?.La un moment dat veti putea ramane prieteni, chiar cei mai buni prieteni…eu am trecut prin asta si asa am reusit.o perioada a fost tare greu dar decat sa il pierd am considerat ca asa e cel,mai bine

    Reply
  6. Dea / 8 December 2016 11:03

    Te minti singura. Nu este iubire fata de nici unul dintre ei. Din momentul in care ai decis sa te culci cu amantul ai încălcat taina căsătoriei si a oricărui principiu.
    Nu l-ai respectat nici pe soțul tau nici pe amant.
    Îți scrie o femeie trecută prin aceiași experiența,
    cu aceleași trăiri intense, de moment.
    Articolul este scris in luna Ianuarie acestui an… Sper ca ți-ai revenit din aceasta poveste…

    Reply
  7. Tudor / 19 September 2016 13:35

    Eu zic ca lucrurile nu stau inca așa rău. Ce te-ai face daca ai iubi 3, sau 4 ? Decizia ar fi mult mai greu de luat.Ia întotdeauna partea buna a lucrurilor 🙂

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro