Noi tehnologii pentru depistarea precoce a cancerului mamar

21 October 2016

Luna octombrie – luna simbol a  prevenția cancerului mamar – Donna Medical Center, centrul de excelență în sănătatea femeii, aduce în premieră în România cea mai avansată tehnologie din lume de examinare a sânilor: mamografia digitală cu tomosinteză 3D realizată prin soft C-View. Noul mamograf digital evidențiază leziuni incipiente din profunzimea sânilor cu un nivel minim de iradiere a pacientelor.

„Tomosinteza sânului împreună cu softul C-View vine cu toate beneficiile mamografiei 3D, reducând limitările mamografiei standard, în special în sânii denși, fără a crește doza de iradiere a pacientei. Ea devine astfel cea mai eficientă armă din arsenalul pe care noi, medicii, îl avem la dispoziție pentru diagnosticarea precoce a celui mai frecvent cancer la femei, cancerul mamar”, afirmă Dr. Elena Claudia Teodorescu, Doctor în Ştiinţe Medicale şi fondator Donna Medical Center.

Un studiu condus în anul 2014 de Sarah M. Friedewald și publicat în JAMA (Journal of the American Medical Association), realizat pe aproximativ 450,000 de paciente, a confirmat că mamografia digitală 3D cu tomosinteză, comparativ cu mamografia standard 2D a detectat cu 41% mai multe cancere invazive, a detectat cu 29% mai multe cancere mamare de toate felurile şi a redus cu 15% numărul de controale suplimentare.

mamograf_digital_3d_tomosinteza_donna_medical_center_1Având în vedere toate beneficiile oferite de mamografia digitală 3D cu tomosinteză, echipa de specialiști Donna Medical Center recomandă și încurajează utilizarea noii tehnologii pentru femeile trecute de vârsta de 40 de ani pentru un diagnostic precoce, corect și rapid al cancerului mamar și al altor afecțiuni ale sânilor.

Mai multe detalii aici.



Citiţi şi

Trăiți ca și cum ziua de mâine nu mai vine!

Cutremurul

Scuze! Am atâtea pe cap acum, încât asta nu este o prioritate

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro