Poate veţi reuşi, Domnule Preşedinte!

Laura BrînzoiNe-am împărţit cum numai doi oameni uniţi cu sfori nevăzute ştiu să o facă. Unul a avut o opţiune, celălalt, natural, a ales-o pe cealaltă, fără regret, cu convingerea că orice s-ar întâmpla amanetăm numai jumătate din ce simţim… şi, poate, în timp, ne-o şi primim înapoi.

Teamă şi necunoscut fără măsură, ne-au ajuns momentele când eram nevoiţi să votăm nu pentru că ne convinsese cineva, ci împotriva celuilalt şi experienţa ne-a arătat ca uneori nici asta n-a folosit.

Nici acum n-am crezut ÅŸi permanent am stat la pândă, numa’-numa’ s-o ivi de după colÅ£ vreo urmă de certitudine… dar n-a venit… poate doar niÅŸte greÅŸeli prea la vedere pe care nici hipermetropia mea nu le-a sărit.

Am aflat cu vreo două zile înainte, ca-n campanie, că suntem pe plus. Mai ţineţi minte? În urmă cu ceva timp mai striga cineva într-un final de emisiune, la o televiziune naţională, că ROMÂNIA taman în secunda aia a iesit din recesiune… Eu n-am uitat scârba, aroganţa şi… ia şi-nghite ce-ţi arunc… mai doare şi-acum.

Nu i-am crezut pe nici unul dintre cei doi din simplul motiv că în urmă cu ceva timp erau împreună, se-nţelegeau, aveau proiecte împreună şi păreri bune, cel puţin pe sticlă, unul depre altul. Urăsc politica din simplul motiv că, la grămadă, pare a fi un mediu în care intri cu ideile tale şi ieşi în faţa lumii cu ale altora. Puţini sunt cei ce reuşesc cu stoicism şi credinţă să reziste… Poate veţi reuşi, Domnule Preşedinte! Am pus ştampila cu ochii închişi, cu gândul la copiii mei, la liniştea familiei mele şi cu speranţa cu care o iei pe un drum necunoscut. Calea bătătorită o ştiam, iarba nu-mi mai gîdila tălpile, iar păsărelele cântau pe-un singur ton.

carmen-si-klaus-iohannis

Azi v-am văzut, ascultat şi admirat normalitatea soţiei… nu-i întâmplător c-aţi ajuns până aici… Vă asigur că avem nevoie de-un preşedinte simplu şi liber, cum din fericire v-aţi declarat, dar mai mult decât atât, toate femeile din umbra bărbaţilor aruncaţi în lupta fiecărei zile avem nevoie de-o PRIMĂ DOAMNĂ.

Avem nevoie de exemple pozitive vizibile! Nu toÅ£i au puterea să le caute…



Citiţi şi

Viața

Ținute pentru domni, în funcție de geaca purtată

Cum am ajuns noi aici?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. OVANA / 18 November 2014 7:07

    Trebuie sa speram si sa credem….
    Asa cum domnul presedintele Iohannis spunea ca nu are un plan B( in cazul in care pierde alegerile)si ca tot ce gandeste despre viitor este ca va castiga aceste alegeri ,nici noi NU vrem un plan B,in cazul in care ne-am inselat in privinta domniei sale……trebuie sa CREDEM ca se va tine de cuvant in tot ceea ce a promis : NORMALITATE

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro