Dumnezeu nu ne vrea fraieri

26 October 2021

Am în lista de facebook vreo mie jumate de oameni. Pacienți, încă niște mii adunate.

Cei care mă cunosc, știu că niciodată nu mă las presată de timp și găsesc TIMP să răspund oricărei întrebări. Că răspund de cele mai multe ori civilizat, chiar și când o situație mă face să mi se urce părul în cap:

 • cum ar fi să ai în jur de 50 de ani, fumător/ fumătoare, obez, diabetic c-un infarct măcar și din fericire stentat (o nouă șansă, la propriu) tu să continui să fumezi și să fii nevaccinat din motiv că ți-e frică de vaccin.. Că, de toate cele ce te-au dus în situația dată, observ că nu îți e.
 • sau situații în care îți sunt doctor și am ani de școală și experiență cu viețile și necazurile oamenilor mai mult decât ai tu timp de boțit canapeaua cu ochii la televizor ori telefon, și cu toate astea, pui la îndoială ce îți zic și mă bănuiești de mizerii… Ca și cum, doar pentru că m-am străduit să învăț, nu ar fi și suficient să fiu plătită pentru asta.
 • sau poate îți sunt rudă, prieten, cunoscut și vrei să știi…

Recent, pesemne de când oamenii mai mult mor decât trăiesc, din ce în ce mai mulți zic așa: și cu vaccinul ce să fac?! Că nu vedeți ce ne tot zic la televizor?! Sau soțul nu vrea, copiii nu mă lasă, cum să mă vaccinez eu cu bolile mele?! Respir, deși nu mă mai ajută de multe ori, și las aici, ce zic prin viu grai:

 • Eu, bărbatul meu, părinții mei, bunica de 82 ani cu multiple comorbidități și anticoagulată cronic suntem toți vaccinați.
 • Vă închipuiți vreodată că mi-am propus să omor câțiva și pentru că sunt în probe, am hotărât să încep fix cu ai mei?!
 • Oameni buni, trebuia să fiți vaccinați deja! Vă e frică acum și pricep asta, voi cu boli, mai ales, ați pierdut timpul privind la idioți plătiți, care apăreau mai des la televizor decât munceau. Ăia buni ieșeau rar, că nu e TIMP, iar adevărul și știința sunt întotdeauna plictisitoare, nu fac rating!
 • Înțelegeți că felul în care ați jonglat programele și v-ați uitat în gura unor neaveniți, nu numai că v-a indus panică, neîncrederea, dar v-a adus cu pieptul descoperit în față armelor?!
 • Vă înțeleg că ați căscat gură, dar de ce nu ați întrebat, de ce nu ați crezut? Fiecare dintre voi trebuie să aibă măcar un om în care să creadă, unul mai isteț, mai limpede la minte… ăla ce a făcut?!
 • Aveți copii pe care acum mai mult sau mai puțin TIMP vi i-ați vaccinat fără drept de veto și azi sunt bine mersi.
 • Vă e frică de reacții adverse, pe care nu le știți, nu le cunoașteți, doar le auziți.
 • Vă trăiți viețile la limita riscului, unii dintre voi dați sute de lei pe pachete de țigări pe care zac imagini reale și nu vă impresionează, mâncați tot ce pică, beți natural din fiecare butoi… Îl invocați pe Dumnezeu.

Îl am pe Dumnezeu cu fiecare respirație, deși nu sunt evidentă precum mulți dintre voi, demonstrativ. DUMNEZEU NU NE VREA FRAIERI! Suntem după Chipul și Asemănarea Lui, nu?!

Zisei că există și răi mai devreme, dar există și buni, și bine intenționați, și sârguincioși și atenți și preocupați pentru ceilalți. Iar prin ei, Cel Bun vă întinde o mână. Să câștigați TIMP.  TIMP să îmbrățișați, să iubiți, să prindeți o primăvară, și-nc-o toamnă și tot așa. De ce mergând la doctor, voi vreți să vă întoarceți nevindecați?!

Salvați-vă! Vă închipuiți că există o asemenea conspirație, încât românii rămân la manșă într-un final. Pesemne nu degeaba expresia cu prostia și fudulia ne aparține și cu siguranță cam tot atât de proști am mai fost noi vreodată. Nu degeaba imnul țării e cu ” Deșteaptă-te, române”. Dar vă asigur că “deșteaptă-te” are legătură cu istețimea, nu cu somnul.

Pe Laura o puteți urmări aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

“O mamă adevărată are cel puțin doi copii”

Salutări de la Roma

Cum?! Nu l-ai citit pe Esperagastrus?!?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro