Și fetele se futează

7 July 2014

Marilena Guduleasa– Mamă, mamă, câinii se futează, să știi!

Alergase într-un suflet să-i dea vestea și-o cam luase pe nepregătite. Bine, și venirea lui pe lume fusese cam intempestivă, cu vreo cinci ani în urmă, când ea se gândise că intrase într-o menopauză precoce și de fapt menopauza începuse să-i miște-n burtă patru luni mai târziu. La vârsta lor… Prietenii îi mai luau și-acum peste picior:

– Auziti, mai sunt și-alte distracții, teatre, concerte, expoziții, pentru niște intelectuali ca voi. Mai ieșiți dracului din casă, că te pomenești că-i mai faceți și-o surioară lu’ ăsta micu’!

Domnului îi râdea mustața, marcase decisiv la vârsta la care alții umblau cu Proasta-n mall (un joc de cuvinte pentru Prostamolul vârstei a treia la bărbați). Dacă D-zeu n-a vrut să le dea și femeilor o prosmamă…

Ei, cu tabieturile lor, mai așezați, mai didactici, mai bunici. Pe Vlăduț îl școlea vecinul Dan de la patru, un licean pe care-l meditaseră cu rândul, ba la română, ba la matematică, ba la fizică, ba la istorie, la ce se pricepuseră și la ce nu, doar-doar să treacă clasa, să-și ia BAC-ul, că de la facultate-și luaseră gândul. Dom’ Profesor chiar îi mai zicea cu năduf:

– Lasă, bă, Dane, ce atâta școală, școala te tâmpește, uită-te la mine! Pe când tu ai să te faci tinichigiu auto, că ăștia câștigă bine, sunt respectați, o să ai garajul tău și lumea o să-ți spună: “Hai, să trăiești, nea Dane!”

Dan era tartorul lui Vlăduț, el îl învăța toate prostiile. Cum a fost atunci când îl auzise cântându-i de jale lui Dumitru, care cică murise în baie, cu mâna pe…

– Pe ce, mamă, pe ce?

– Pe oaie. Cu mâna pe oaie, încercase maică-sa s-o dreagă. Că ea se scălda în sudori reci numai la gândul că o să meargă la grădiniță și-o să-l apuce pe-acolo să se producă artistic.

Dar Vlăduț făcea el cum făcea și se prindea și singur.

– Of, mamă, nu așa se zice, nu pe oaie, pe… – și-i zisese pe șleau ce-și strânsese-n pumni Dumitru, înainte să-și dea obștescul sfârșit în baia proprie și personală, confort I sporit.

lapte gros

– Mamă, că n-o să te-nsori și tu, n-o să ai și tu copii, să vezi, mamă, ce-o să-i mai învăț și eu…- amenința d-na Cornelia, mama lui Vlăduț, dar tot așa, cu râsu’-plânsu-n nas.

De data asta Vlăduț se-neca să-i povestească, surescitat la culme, cu freza geluită zburlită în vârful capului de emoție:

– Maaaamăăă!!! Și fetele se futează, măăă!!!

– Cum?!…. întrebase moale biata maică-sa, așezându-se biruită pe-un colț de scaun.

– Păi, noi, băieții, fugim după ele și le sărim în spate. Iar ele, dacă sunt proaste, stau!Citiţi şi

Orice, numai fată bătrână să nu ajungă

Ele nu ar fi făcut una sau alta nici în ruptul capului

Îți vine să crezi?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
10,103 views

Your tuppence

 1. Si fetele se futeaza | Marilena Guduleasa | Nu prea ştiu de ce-ţi scriu. Simt că am mare nevoie de o prietenie căreia să-i încredinţez nimicurile ce mi se întâmplă…. Poate că îmi scriu chiar mie. (Antoine de Saint Exupery) / 7 July 2014 22:07

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 6
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro