Și fetele se futează

Marilena Guduleasa– Mamă, mamă, câinii se futează, să știi!

Alergase într-un suflet să-i dea vestea și-o cam luase pe nepregătite. Bine, și venirea lui pe lume fusese cam intempestivă, cu vreo cinci ani în urmă, când ea se gândise că intrase într-o menopauză precoce și de fapt menopauza începuse să-i miște-n burtă patru luni mai târziu. La vârsta lor… Prietenii îi mai luau și-acum peste picior:

– Auziti, mai sunt și-alte distracții, teatre, concerte, expoziții, pentru niște intelectuali ca voi. Mai ieșiți dracului din casă, că te pomenești că-i mai faceți și-o surioară lu’ ăsta micu’!

Domnului îi râdea mustața, marcase decisiv la vârsta la care alții umblau cu Proasta-n mall (un joc de cuvinte pentru Prostamolul vârstei a treia la bărbați). Dacă D-zeu n-a vrut să le dea și femeilor o prosmamă…

Ei, cu tabieturile lor, mai așezați, mai didactici, mai bunici. Pe Vlăduț îl școlea vecinul Dan de la patru, un licean pe care-l meditaseră cu rândul, ba la română, ba la matematică, ba la fizică, ba la istorie, la ce se pricepuseră și la ce nu, doar-doar să treacă clasa, să-și ia BAC-ul, că de la facultate-și luaseră gândul. Dom’ Profesor chiar îi mai zicea cu năduf:

– Lasă, bă, Dane, ce atâta școală, școala te tâmpește, uită-te la mine! Pe când tu ai să te faci tinichigiu auto, că ăștia câștigă bine, sunt respectați, o să ai garajul tău și lumea o să-ți spună: “Hai, să trăiești, nea Dane!”

Dan era tartorul lui Vlăduț, el îl învăța toate prostiile. Cum a fost atunci când îl auzise cântându-i de jale lui Dumitru, care cică murise în baie, cu mâna pe…

– Pe ce, mamă, pe ce?

– Pe oaie. Cu mâna pe oaie, încercase maică-sa s-o dreagă. Că ea se scălda în sudori reci numai la gândul că o să meargă la grădiniță și-o să-l apuce pe-acolo să se producă artistic.

Dar Vlăduț făcea el cum făcea și se prindea și singur.

– Of, mamă, nu așa se zice, nu pe oaie, pe… – și-i zisese pe șleau ce-și strânsese-n pumni Dumitru, înainte să-și dea obștescul sfârșit în baia proprie și personală, confort I sporit.

lapte gros

– Mamă, că n-o să te-nsori și tu, n-o să ai și tu copii, să vezi, mamă, ce-o să-i mai învăț și eu…- amenința d-na Cornelia, mama lui Vlăduț, dar tot așa, cu râsu’-plânsu-n nas.

De data asta Vlăduț se-neca să-i povestească, surescitat la culme, cu freza geluită zburlită în vârful capului de emoție:

– Maaaamăăă!!! Și fetele se futează, măăă!!!

– Cum?!…. întrebase moale biata maică-sa, așezându-se biruită pe-un colț de scaun.

– Păi, noi, băieții, fugim după ele și le sărim în spate. Iar ele, dacă sunt proaste, stau!



Citiţi şi

Cum am ajuns noi aici?

Jurnal de Arizona: Dragă tată, cel mai frumos tată din lume

Jurnal de Arizona: Dragă mamă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro