1. Bona perfectă

14 October 2014

Ras copy

Soacră-mea nu ne poate ajuta cu creşterea copiilor. Am insistat de mai multe ori, dar mama Nuţi nu şi nu! E mult prea ocupată, le are pe ale ei: e casnică. Şi nici nu mai prea poate; deh, vârsta – luna viitoare face 56 ani. Aşa că am decis să caut o bonă.

Am dat vreo 20 telefoane: pe la prieteni, cunoştinţe, colegi. Niciun rezultat.

Disperată, ajung să caut prin anunţurile de la mica publicitate. Dacă dau peste vreo tanti care îmi place, găsesc eu pe cineva să îmi poată spune una-alta despre ea.

Mi-am luat o cartelă pre-paid ca să nu îmi rămână numărul personal la fitecine. Şi mă prezint doar cu prenumele – al doilea, că prea puţini îl ştiu. Cică sunt ticăloşi care dau anunţuri false, văd unde stai şi după aia îţi sparg casa. Ferească Sfântu’!!!

La al cincilea telefon, răspunde o doamnă cât se poate de prezentabilă. Fostă învăţătoare, recent pensionată; caută să mai facă un ban pe lângă pensie. Admirabil, în vreme ce soacră-mea …

Până nu demult a avut grijă de nepoţei, dar copiii ei au decis să-şi ia o bonă profesionstă. „Fiţe” îmi zice ea. „Cine altcineva îi poate îngriji cu mai multă dragoste decît o bunică? Dar asta e, nu mă pot băga peste ei”. „Aşa este”, îmi zic cu tristeţe în gând.

Ca să nu aduc în casă străini, prima întâlnire o fac la mall. Dacă nu îmi place de ea, închid rapid discuţia şi… gata!

Ajung la cafenea, mă aşez la masă şi o aştept cu nerăbdare pe doamna Matilda. Ca element de recunoaştere – ţinuta: rochie neagră, bluzon roşu, pălărie albă de soare. Uşor de reperat!

Mai stau puţin şi… uite că apare! Rochie neagră, bluzon roşu, pălărie albă de soare – toate cum am vorbit. Ea ar trebui să fie doamna Matilda! Ce învăţătoare…, ce nepoţei… E soacră-mea!!!

Impostoare ordinară: nume fals, identitate inventată, număr de telefon de pe cartelă …

La dracu şi cu bonele astea!

Autor: Alin T. Băiescu

Regulamentul concursului aici. Dacă v-a plăcut acest articol, votați-l, în intervalul prevăzut de regulament, aici.Citiţi şi

Ce înseamnă Dragobetele pentru cei care s-au născut cu Valentine’s Day

O înmormântare și patru orgasme

Imposibila ușurătate a ființei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro