12. Saturday Night Fever

19 October 2014

Ras copy

Nimic nu anunţa altceva decât o sâmbătă seară clasică. Muzica răsuna din toţi biţii, prietenii se lăfăiau pe canapele, făcându-şi curaj cu un cocktail să păşească pe ring şi să-şi etaleze figurile de dans exersate îndelung în faţa oglinzii, iar animatoarele se unduiau pe ritmurile electro, cu bucăţi substanţiale de piele expuse vederii.

Animăleala din club îi dădea lui Oli o stare de bine, îşi trăia pur si simplu Saturday night fever cu senzaţia că era nimic mai mult decât un punct pe radar, un punct care făcea însă parte dintr-o lume în care distracţia, tinereţea şi prietenia făceau legea.
O gură de aer, îşi zise, e mult prea încinsă atmosfera și ieși să-şi aprindă o ţigară. Dincolo de uşile clubului, însă, un grup de cetăţeni vizibil turmentaţi îşi disputau ceva. Nu-şi bătu capul sa afle care era mărul discordiei, cert era că prin aer zburau pumni, insulte şi sticle. Era cât pe ce sa facă cale întoarsă când un poliţist cu simţul răspunderii îl ochi şi îi făcu semn să vină la el.


Tu vii cu mine la secţie! Ia un loc la noi în dubiţă. Fără să aibă timp să-şi susţină cauza, motorul porni cu un huruit asurzitor și se trezi la secție. Din cauza unora ca tine nu pot sta sâmbătă seara cu nevasta si copilu’, i-a aruncat poliţistul cu ciudă. După care l-a cotonogit ca pentru a se răcori pentru toate sâmbetele pe care le petrecuse vreodată în post. N-am nicio vină, eu doar am ieşit la ţigară, îngână el printre sughiţuri de plâns. Poliţistul însă părea programat să îl bată, nici nu conta pentru el în cine dădea, important era să se răcorească.

Cu vânătăi proaspete pe tot corpul, Oli se prezentă la poarta Institutului de Medicină Legală. Va lupta el împotriva sistemului, le va arăta el, îşi spuse. Îl întâmpină un portar cu faţă acră: Din cauza unora ca tine trebuie să stau la ora asta în post!

Autor: Mara A.

Regulamentul concursului, aici. Dacă v-a plăcut acest articol, votați-l, în intervalul prevăzut de regulament, aici.Citiţi şi

Pentru toate femeile de 60+, pardon, pentru toate femeile :)

Dragul meu, plăcerile costă…

“Adună-te și trăiește-ți viața!“ Bine, bine, dar cum?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro