13 mai 2024 – data la care s-a lansat GPT-4o și am intrat în epoca inteligenței artificiale

13 May 2024

“Într-o zi obișnuită de 13 mai 2024, pe când homo sapienșii stăteau ca de obicei blocați în trafic, adolescenții risipeau ca de obicei timp prețios cu ieftineli tiktokerești, oamenii mureau sau se vindecau ca de obicei prin spitale, într-o astfel de zi obișnuită a devenit public faptul că omenirea a intrat, în mod cât se poate de evident, în epoca inteligenței artificiale…

Trebuie, TREBUIE!, să vă uitați la demonstrația (cu tușe publicitare, dar nu mai puțin reală) a ce poate face ultima actualizare a Openai GPT-4o. Momentul este la fel de semnificativ (dacă nu chiar mai important) ca lansarea publică în urmă cu 30 de ani a www-ului.

13 mai 2024

Doar câteva lucruri cu ce poate face noul GPT:

-> Traducere vorbită la fel de bună ca a unui traducător-om (eu deja folosesc de peste un an inteligența artificială în traduceri de text unde performează excelent, opinia mea personală e că e deja la 80% din aptitudinile unui traducător uman; nu vorbesc de AIurile gratuite, astea cred că intenționat sunt menținute mediocre).

-> Interpretare vizuală rapidă de seturi de date și reprezentări statistice grafice (și aici folosesc de vreun an suport AI, dar ce arată acum GPT e un salt uimitor).

-> Pare să aibă aptitudini avansate în a înțelege/scrie cod (aici mă pricep foarte puțin, dar deja putem folosi AIuri ca să scrie cod în python, adevărat, cu multe iterații, însă, din nou, ce arată GPTul azi e wow).

Cele de mai sus sunt tot atâtea meserii care fie vor dispărea, fie vor trebui să se re-inventeze total. Și dacă asta poate face un AI care e accesibil publicului larg, vă dați seama ce pot face acelea care nu sunt accesibile, ci utilizate în zone restricționate?

Uimitor și, ca orice revoluție semnificativă, te înspăimântă și în același timp entuziasmează. Am acum certitudinea că viața copilului meu, atunci când va avea vârsta mea, va arăta într-un fel pe care îmi e imposibil astăzi să mi-l imaginez.

Ce epocă, ce vremuri în care imaginația noastră să fie ajunsă din urmă, și uneori chiar depășită, de realitate.” – Vlad Mixich, medic înalt școlit în politici de sănătate și jurnalist.

 ***

La final, urmăriți-l pe Sam Altman, 39 de ani, miliardar în lista Forbes.

1 mai 2024

Și ceea ce a scris pe 13 mai, în ziua lansării noului GPT 4o (o de la omni):

“Sunt două lucruri din anunțul nostru de astăzi pe care am vrut să le subliniez.

În primul rând, o parte cheie a misiunii noastre este să punem instrumente AI foarte capabile în mâinile oamenilor gratuit (sau la un preț avantajos). Sunt foarte mândru că am făcut cel mai bun model din lume disponibil gratuit în ChatGPT, fără reclame sau ceva de genul acesta.

Concepția noastră inițială când am început OpenAI a fost că vom crea AI și o vom folosi pentru a crea tot felul de beneficii pentru lume. În schimb, acum se pare că vom crea AI și apoi alți oameni o vor folosi pentru a crea tot felul de lucruri uimitoare de care beneficiem cu toții.

Suntem o afacere și vom găsi o mulțime de lucruri pentru care să cerem bani, iar asta ne va ajuta să oferim servicii AI gratuite și remarcabile pentru (sperăm) miliarde de oameni.

În al doilea rând, noul mod de voce (și video) este cea mai bună interfață de computer pe care am folosit-o vreodată. Se simte ca AI din filme; și încă este puțin surprinzător pentru mine că este real. A ajunge la timpii de răspuns și expresivitate la nivel uman se dovedește a fi o schimbare majoră.

ChatGPT original a arătat un indiciu despre ceea ce era posibil cu interfețele de limbă; acest lucru nou se simte visceral diferit. Este rapid, inteligent, distractiv, natural și util.

Să vorbesc cu un computer nu mi s-a părut niciodată cu adevărat natural; acum mi se pare. Pe măsură ce adăugăm personalizarea (opțională), accesul la informațiile dvs., capacitatea de a întreprinde acțiuni în numele dvs. și multe altele, văd cu adevărat un viitor interesant în care putem folosi computerele pentru a face mult mai mult decât oricând.

În cele din urmă, mulțumiri imense echipei care a depus atât de multă muncă pentru ca acest lucru să se întâmple!”Citiţi şi

Lucruri interesante care ne țin informate – cine se teme de AI se teme degeaba

Inteligența artificială (AI) a dezvoltat și a gustat propria băutură energizantă. Ai încerca-o și tu?

Eu voi lăsa ChatGPT să țină examenul final pentru mine. Voi distrați-vă învățând

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro