14. Accident

2 November 2014

Ras copyÎntotdeauna prefer frunzele lăbărțate verzi, dar și pestrițe, în culorile pământului. Oferă camuflajul perfect. Azi dimineață însă, nu mi-a folosit la nimic.

Vlăduț a pornit în grabă spre tractor. Îi observam pașii ezitanți și zdronc cu genunchii de piatră. A început să țipe, jumătate de durere, restul de surpriză și ca să prindă curaj. Boabe de rouă s-au aglomerat deodată spre rădăcina nasului, formând o gelatină înecăcioasă.

Măgăoaia se îndrepta cu zgomot spre mine. M-a încălecat. Printr-un efort de voință, am reușit să nu mă răstorn și să-mi retrag picioarele chiar înainte de impact. Tractorul cu roțile rulând în gol, s-a fixat într-o rână, pe cea mai mare parte din spatele meu.

Mare scandal.

Nici nu știu când a apărut Mia să-l liniștească pe puști. I-a dat jucăria înapoi, iar pe mine m-a strâns stânga-dreapta, îmi venea să-mi scot capul să o scuip, a dracului, m-a durut, aproape m-a azvârlit în curtea vecină, de unde mă furișasem.

Din păcate nu-mi mai place de loc de vecin. Au început să-i pută gura și hainele. E prea singur, mă deprimă. Nici eu nu-s tânăr, dar mă țin încă tare. Va trebui să-mi găsesc ceva mai ca lumea, pentru o perioadă mai lungă. Poate la băbuța care se aciuiază tot mai des în stația de autobuz. Ce frumos atinge florile pe care încearcă să le vândă… Alaltăieri m-a alintat cu vocea ei prăfuită. Da, dar voi trăi mai mult ca ea. Nu, trebuie să mă orientez altfel. Tot Vlăduț e mai nimerit, ar trebui să mi-l fac prieten. Așa Mia poate o să mă accepte, și la un moment dat, o să și moară, deși o să trebuiască ceva răbdare …

Mă mai gândesc!

Autor: Marinela Anghel

Regulamentul concursului, aici.  Dacă v-a plăcut acest articol, votați-l, în intervalul prevăzut de regulament, aici.Citiţi şi

Avea pe alta! Oficial

Mi se fâlfâie de norocul tău!

Eu cred în minuni

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,006 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro