14 septembrie – Luna Plină în Pești aduce un răspuns, un verdict, o avertizare, o magie

14 September 2019

În limbaj astrologic, Luna Plină este un moment în care Soarele se află în opoziție cu Luna, este o Lună strălucitoare, este un moment încărcat de energii imense ce poate înlătura lucrurile greșite într-un mod destul de dur, poate aduce recompense, ne poate umple “sacul “ dacă merităm. Ca ultim semn al zodiacului, Peștii se referă la sfârșituri și tranziții, ceea ce înseamnă că situațiile din viață noastră care nu sunt rezolvate pot primi un răspuns, un verdict, o avertizare, o magie.

Axa Fecioară-Pești este axa serviciului și se ocupă de echilibrul dintre rutinele de zi cu zi, problemele pământești, nevoia de ordine, detalii, organizare, sănătate fizică (Fecioara) și viziune, magie, imaginea de ansamblu, sănătate spirituală, fantezii, alte dimensiuni (Pești).

Astrologic, semnul Pești este un semn de apă mutabil și este adesea legat de iluzii, vise fără granițe reale, credulitate extremă ce pot conduce în permanentă la dezamăgiri, sensibilitatea imensă, milă, putere de a ierta, compasiune. Hipersensibilitatea, teamă de critică, mândria interioară pot face comunicarea foarte grea pentru acest semn dual. Mitologia semnului Pești ne pune față în față cu vestita sirenă, cu armele ei incredibile, dar și cu trădarea unor condiții impuse. Semnul Pești este asociat cu casa XII, o casă a secretelor, a karmei, a dușmani ascunși, locuri de detenție, spitale, auto-sabotaj , sacrificii, răpiri. Dualitatea semnului se manifestă uneori prin “ știi ce vrei, dar faci ceva diferit”  iar asta apare ori din sacrificii pentru a se potrivi nevoilor celorlalți, ori din auto-înșelăciune care conduce la rătăciri, pierderi, durere.

Fecioara este preocupată de instrumentele și tehnicile care ne ajută să trăim aici pe pământ, să facem față vieții cotidiene. Peștii se plictisesc de detalii, în schimb Fecioara trăiește pentru ele. Cunoașterea Fecioarei se bazează pe detalii pe care le poți vedea și măsură, în timp ce cunoașterea Peștilor se bazează pe sentimente și intuiție. Fecioara excelează în toate problemele în care răspunsul corect este palpabil, în timp ce semnul Pești se descurcă mai bine cu problemele care par fără răspuns, sunt mai interesați de o soluție universală, de vorbele nerostite.

Tradițional, această axă Pești – Fecioara mai este numită și axa “Victima –Martir”. Ambele semne pot deveni atât victimă, cât și martir, urmărindu-și propria idee de perfecțiune, iluziile, sacrificiile inutile, lipsa discernământului, credința.

Această Lună Plină în Pești luminată de Soarele în Fecioară ne poate pune față în față cu tot ce este mai bun sau mai rău în crezurile noastre, dorințele noastre, nevoi, iubire, compasiune, ajutor necondiționat, muncă, planuri de muncă, obiceiuri zilnice, sănătate, credință. Acum putem culege roadele sacrificiilor noastre, de fapt, ne putem da seama dacă merită să facem aceste sacrificii în anumite domenii de viață (unde aveți semnul Pești în harta natală). În același timp, această  lună plină va aduce în lumina și dezechilibrele create de ideea proprie de perfecțiune, critică excesivă, victimizări, iluzii, compasiune.  Situațiile de viață tulburi, misterioase, ciudate și complicate tind să se manifeste mai puternic. Ideile fanteziste și planurile prost concepute cad pe marginea drumului. Acuma ne întâlnim cu legile spirituale, cu karma noastră, cu dușmanii noștrii, cu amăgirile noastre. Cheia echilibrului constă în identificarea și exprimarea nevoilor noastre  spirituale, păstrând ordinea în viață noastră de zi cu zi. Neglijarea oricărui capăt al axei va conduce la haos, incertitudine sau ordine și critică excesivă.

O Luna Plină în Pești (apă) în casă VI, o casă de pământ (casa VI este casă naturală a Fecioarei, un semn de pământ), testează validitatea propriilor abordări de viață. Este asociată experiențelor de criză, nu neapărat negative, ci de trecere, de purificare de ceea ce deja este atrofiat. Când intrăm în casa VI, activitățile zilnice, muncă noastră, obiceiurile noastre, un proiect de la locul de muncă, un coleg, un șef, corpul nostru, ne trezesc și ne înviorează sau ne aduc fel de fel de crize. Casa VI ne pune față în față cu fel de fel de crize personale, aici sufletul strigă “de ce tocmai mie …”, toate acestea ne îndeamnă să schimbăm condițiile care au generat aceste situații, dar fără o atitudine corespunzătoare, fără a înțelege rădăcinile crizei, este că și cum am merge la doctor și ne-ar da un tratament inadecvat bolii.

Luna Plină în Pești pe gradul 21:05 găsește o cale de exprimare prin Neptun retrograd pe gradul 17:12 Pești. Așa cum am mai scris, conjuncția este întotdeauna cel mai puternic aspect în astrologie, este ca și cum am sta lângă un prieten sau un dușman, unele conjuncții aduc prietenii, ghizi în viața noastră, altele sunt provocatoare, nu neapărat negative, dar dușmanii sunt cei care vin lângă noi pentru a învața anumite lucruri pe care tot refuzăm să le învățăm.

Neptun retrograd în Pești în fuziune cu Luna în Pești și în opoziție cu Soarele în Fecioara vorbesc despre credulitatea extremă din trecut (Neptun retrograd) ce poate conduce astăzi la dezamăgiri. Emoțiile confuze, idealismul, compasiunea, afectează relațiile de iubire, familie, personale, materiale, financiare. Această vrajă idealistă slăbește capacitatea noastră de a fi realiști, discriminatorii și putem fi atrași în relații înșelătoare, chiar dacă mintea rațională spune ceva, continuăm să ne lăsăm ademeniți în povești cu Feți Frumoși și Ilene Cosânzene. La nivel inferior, Neptun în fuziune cu Luna Plină în Pești ne răsplătesc iluziile, fanteziile, confuzia, intrigile și acțiunile frauduloase, credințele fanatice, iubirea interesată, disperarea spirituală, iar suportul necesar pentru creșterea la toate nivelurile este zădărnicit. Se spune că “Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută singuri”, iar stelele, ca mesageri, slujitori ai lui Dumnezeu, au în fișa postului aceeași tendință, ajută oamenii care se ajută singuri, nu obligă pe nimeni să acționeze în direcția cerută de ele. La nivel superior, acest aspect susține pe cei care înțeleg că trebuie să existe un echilibru permanent între lumea fizică și lumea spirituală, iar “îi iubesc și îi accept pe ceilalți așa cum sunt, mă iubesc și mă accept așa cum sunt”, încrederea puternică în Dumnezeu,  sunt pași mici pe calea creșterii conștiinței spirituale.

Dacă Luna în Pești se asociază cu Neptun retrograd în Pești, Soarele în Fecioara se asociază cu Marte în Fecioara iar cu asteroidul 2063 Bacchus pe gradul 21:23 Fecioara face o conjuncție aproape perfectă.

Marte în Fecioară în opoziție provocatoare cu Neptun retrograd în Pești este un aspect ce aduce motivații puternice, dar confuze, în special în domeniul relațiilor, rude, muncă, activități zilnice, sănătate, planuri făcute în spatele ușilor închise, secrete, manipulări din umbră, abuzuri, lupta pentru cei abuzați, neajutorați. Pot apărea destule piste false în această perioada, recomand cu tărie să nu va grăbiți să luați anumite decizii deoarece vă puteți înșela, iluziona. Există în această perioada o nepotrivire totală între posibilitățile momentului și lupta pe care vrem să o câștigăm. Acesta este un moment în care este probabil să punem la îndoială direcția vieții noastre. Unii pot avea o influență negativă asupra noastră, așa că este mai bine să evităm aglomerările, oamenii toxici, evenimentele toxice. Acțiunile pot fi înșelătoare, informațiile pe care le primim pot avea omisiuni sau distorsiuni importante sau poate fi o înșelăciune totală, putem fi mințiți cu zâmbetul pe buze. Trebuie să evităm obiectivele nerealiste,  fascinațiile și iluziile celorlalți. Echilibrul îl putem atinge prin spiritualitate, rugăciune, puritatea dorințelor, intuiție, puterea gândului. Peștii se referă la empatie, la nejudecare, iertare, așa că există o soluție acum: iertați, iertați, iertați și alunecați “ușori” mai departe.

Pluto retrograd pe gradul 20:43 Capricorn este mediatorul acestui moment astral, este o energie ce ne ajută să întrăm în ritmul astral al acestei lunații și să  primim intuiția, gândul, cuvântul, vestea, ideea, necesare echilibrării vieții personale. Evenimentele care au loc acum pot implica un fel de rambursare karmică benefică sufletului. Acum, Pluto retrograd găsește lucrurile pierdute, arată cum pot fi utilizate situațiile vechi (sau chiar persoane) într-o direcție nouă, putem descoperi unele conexiuni din trecut care ajută astăzi. Pluto retrograd în casa IV aduce transformări puternice prin familie, părinți, bunuri imobiliare, neam, țară.

Se știe că Luna nu are lumina ei proprie (ea este asemenea pământului, într-un fel este mama pământului și este locuită de entități aflate cu o treaptă mai sus decât noi oamenii), iar Soarele este cel care trimite din diferite unghiuri lumina asupra Lunii. Dar mesajul Soarelui în Fecioară are și alte notițe date de asteroidul 2063 Bacchus (3671 Dionisos în mitologia greacă), un zeu ce a influențat evoluția omului prin apariția “ eu-sunt”-ului personal, ceea ce a făcut ca omul să fie mai egoist, să pretindă numai pentru “eul lui”, să nu mai fie în slujba celorlalți. El stabilește legătura între oameni printr-un fel de beție exerioară, adâncește egoismul, materialismul, dorințele materiale, independența. Bachus este o adaptare românească a lui Dionysos, zeul grec al vinului și dansului. Era cunoscut pentru petrecerile lui sălbatice, pentru excesele de orice fel. De multe ori, acest zeu aduce o permanentă predispoziție pentru a evita greutățile vieții prin soluții alternative, dar plăcute, prin erotism, beții, aventuri, substanțe afrodiziace. Acolo unde este proeminent Bacchus, există mai multă libertate, poți depăși orice limită, crezi că trăiești în Rai sau dacă joci prostește sau alegi greșit, obții o viziune înfiorătoare asupra Iadului. Trebuie să fim atenți cu această energie. Când este bun, este foarte, foarte bun; iar când este rău, este oribil. Bacchus spune că plătești pentru tot, sau așa cum spune un vechi proverb: ”Ia ce vrei, spune Bunul Domn, și plătește pentru asta”.

Ce ați băut din sticlă lui Bacchus în ultimile șase luni?

Acum, tot ceea ce subconștientul a înghițit din sticla lui Dionisos contribuie la o stare de bine, succes, suntem împărtășiți astral sau, la polul opus, culegem eșecuri, primim fel de fel de canoane de pocăință, necazuri, suferințe, cresc datoriile karmice, suntem persecutați. Acum ne întâlnim cu rezultatele a tot ceea ce am făcut, propagat, urât, dușmănit, iertat. Această influență astrală ne va obligă să ne transformăm, victimizăm sau să renaștem.

Luna Plină în Pești ne poate arată că nu este totul așa cum am crezut, poate am fost mințiți, înșelați, trădați (sau invers), iar acum vedem efectele acestor credințe oarbe. Dar nu este totul pierdut, universul ne ajută cel puțin să recunoaștem aceste situațui nesigure și să luăm decizia de a alege altceva. Este timpul potrivit pentru a arunca tiparele vechi, comportamentele, atitudinile sau formulările mentale depășite.

Aici, găsiți influența acesti luni pline pentru fiecare zodie. 

Mulțumim, Adriana Tudosă!Citiţi şi

26 aprilie – Super Lună Roz (lună plină în Scorpion)

14 decembrie 2020 – Eclipsa totală de Soare în Săgetător și zodiile

Eclipsă parțială de Lună în Gemeni – marea lecție a simplității

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Cristina / 16 September 2019 12:05

  Da’ analize psihiatrice ai facut vreodata? Ma intreb unde lucrezi, cum de tin asa angajata nebuna, ca la cate deliruri ai pe aici si cu te-ai facut de tot rasul, ar trebui sa stai la ospiciu… Romania insa, e tara tuturor absurditatilor, tot felul de dementi lucreaza, chiar si unde au responsabilitati sociale.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro