18 august 2020 – cronica știrilor pozitive

18 August 2020

1. Un important lider al comunităţii rome din Buzău, profesorul de istorie Călin Iosif, a declarat, după experienţa sa ca pacient cu COVID-19: “Totuşi, dracu’ nu-i chiar aşa de negru. Păstraţi-vă optimismul şi veţi reuşi să depăşiţi mai uşor situaţia!” (News.ro)

2. Numărul cazurilor noi, la nivel global, raportat ieri, a fost cel mai mic din 13 iulie.

3. Numărul persoanelor declarate vindecate ieri, la nivel global, a fost cu peste 30.000 mai mare decât al cazurilor noi.

4. Microelicopterul Ingenuity, produs de NASA şi trimis pentru a zbura în atmosfera rarefiată a planetei Marte în cadrul misiunii roverului Perseverance, a fost testat cu succes săptămâna trecută, în spaţiu. (Hotnews)

5. 600.000 de elevi și 75000 de angajați în sistemul de învățământ din Los Angeles vor fi testați înainte de începerea cursurilor. (TheGuardian)

6. Numărul navelor care trec prin Canalul Panama a început să crească, de la nivelul redus la care a ajuns din cauza pandemiei de coronavirus, ceea ce semnalează o revenire a comerţului mondial. (Hotnews)

7. ING Bank România anunță, în premieră, că volumul plăților cu cardul l-a depășit pe cel al retragerilor de numerar, în prima jumătate a acestui an. (Profit.ro)

Citiți celelalte știri pozitive ale zilei pe cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară.


Fotografia diminețiiDupă patru luni de întuneric, soarele a răsărit, pe 11 august, la stația de cercetare Concordia din Antarctica. ESA / IPEV / PNRA–S. Thoolen.Citiţi şi

COVID-19: unde suntem azi și ce să faci dacă te îmbolnăvești. 

Yuval Noah Harari: Lecții după un an de Covid

De ce ar trebui să avem încredere în cercetători și într-un vaccin atât de rapid aprobat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro