2. Certificatul de naștere

14 October 2014

Ras copy

„Zbor lin!”, spun şi trîntesc în urma ei uşa taxiului care se depărtează în viteză. Gata, pînă mîine seară sînt libeeer, Moni poate să vină! Mănînc ceva în fugă, urmează o noapte lungă şi, oricum, Viagra nu se ia pe burta goală. Dau un telefon de control, au fost ceva probleme cu biletele, dar s-au rezolvat, totul e în regulă, a trecut check-in-ul, trimit sms-ul la Moni, decorez puţin prin cameră şi cobor să o aştept.

Şi vine.

Deschid uşor portiera taxiului, mă bucur de ce văd, mereu am admirat conturul impetuoaselor ei picioare şi urcăm pe rînd în bloc; vecini-s curioşi şi invidioşi.

Sar pe ea încă din uşă, profit că de data asta multele dedesubturi le-a lăsat acasă şi mă opresc cu greu; calm şi raţiune, e timp grămadă! Răsfăţuri, şampanie, mîngîieri, caviar, excitaţii, brînză cu mucegai. Urmează partea a doua, în iatac. Lumînările sînt roşii şi mirositoare. Mut telefonul din pat pe noptieră. Oooo!, am avut două apeluri. Ambele, de la ea: sigur o fi vrut să-mi spună că a urcat şi că Boeingul e d-ăla mare şi că merge teveul. E şi un sms. Ceeee?! „Vezi că vin înapoi. Au făcut ăştia un fel de grevă!” Sar din pat, îngroş grosolan din obraz şi o expediez pe Moni pe jumătate dezbrăcată; cred că-mi iau adio! Verific baia, sufrageria şi mai ales dormitorul. Fire de păr, parfumuri străine, e jale! La a doua tură îi găsesc ciorapii, slavă cerului!

Apare şi ea.

Greu, monosilabic şi transpirat subit, am dres-o cu catsuit-ul de sub pernă, de care am şi uitat. L-am sacrificat pe altarul familiei. Pastila albastră şi-a făcut efectul. Aşa ai apărut tu, singurul meu copil: La mulţi ani, Mişulică!

autor: Profesorul Baltazar 

Regulamentul concursului, aici. Dacă v-a plăcut acest articol, votați-l, în intervalul prevăzut de regulament, aici.Citiţi şi

Fețele suferinței – Pieces of a Woman

Dar dacă este mai mic de înălțime? Dar dacă este divorțat? Dacă e urât, sau prost, sau faianțar?

Sunt o bancă de amintiri olfactive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro