24 iulie 2020 – cronica știrilor pozitive

24 July 2020

1. Covasna și Satu Mare sunt județele care au anunțat zero cazuri noi, ieri. Botoșani, Caraș Severin, Călărași, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureș, Sălaj, Sibiu și Tulcea au înregistrat sub 10 noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

2. Un tratament medicamentos bazat pe aerosoli ar putea reduce drastic numărul noilor pacienți cu coronavirus care mor din cauza bolii sau necesită terapie intensivă, conform unor rezultate preliminare lansate de o firmă de biotech britanică. (AlJazeera)

3. Cercetătorii chinezi, împreună cu Tencent, folosesc un model de deep learning pentru a prezice riscul de dezvoltare a problemelor grave de pe urma infectării cu noul coronavirus. Algoritmul se bazează pe studierea a 1590 de pacienți din 575 de centre medicale diferite și a fost apoi validat cu ajutorul altor 1393 de pacienți. Predicția include și perioada de zile în care complicațiile pot apărea. (TechCrunch)

4. O echipă de 76 de oameni de știință din mai multe țări a publicat un raport care arată că măsurile de izolare au condus la o scădere de până la 50% a zgomotului generat de oameni, din martie până în mai, comparativ cu anii precedenți. (NYTimes)

5. Aproape 85% dintre români consideră că în contextul actual ar trebui cumpărate în primul rând produse româneşti. (News.ro)

6. O companie israeliană care susțină ca a creat un micro-pancreas care poate vindeca diabetul a anunțat că va depune luna viitoare o cerere pentru a începe studiile clinice pe oameni în Marea Britanie. (TheGuardian)

Citiți restul știrilor pozitive ale zilei pe Cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară. 

Fotografia dimineții – Ultimul Boeing 747 folosit de Qantas a desenat un cangur in zbor, în largul coastei australiene, înainte de a fi retras din activitate.Citiţi şi

LOCKDOWN ITALIA văzut de Presa Străină – expoziție fotografică

20 noiembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Știri dintre cele mai bune!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro