20 noiembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

20 November 2020

Nouă din cele 26 de știri pozitive de azi:

 1. Pentru prima oară, un vaccin pe bază de plante a dat rezultate similare, în faza 3 a testelor clinice, cu unul dezvoltat prin metoda clasică. Este vorba despre un vaccin bazat pe tutun, dezvoltat în Australia împotriva gripei, care a fost testat de 23.000 de persoane. (Link)
 2. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că cele două vaccinuri anti Covid-19, dezvoltate Pfizer/BioNTech și Modernă, ar putea primi aprobarea pentru comercializarea în Uniunea Europeană în a doua jumătate a lunii decembrie. (Digi24)
 3. Universitatea Oxford a confirmat că vaccinul anti Covid-19, dezvoltat împreună cu AstraZeneca, generează o reacție imunitară puternică la pacienții în vârstă, conform datelor din ultima fază a testelor clinice. (Bloomberg)
 4. Autoritățile americane au anunțat că au aprobat primul kit de testare pentru Covid-19 ce poate fi folosit acasă și care oferă rezultatul în 30 de minute. (Reuters)
 5. Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență care reglementează acordarea de asistenţă medicală la distanţă, prin telemedicină. Telemedicina va putea fi utilizată atât de către unităţile medicale publice, cât şi de cele private. Ministerul Sănătăţii va elabora în 45 de zile norme metodologice. (News.ro)
 6. Kopenhagen Fur, cea mai mare casă de licitații de blănuri din lume, se va închide în următorii 2-3 ani. Pandemia a generat prețuri în scădere și un stoc mare de blănuri nevândute. (Link)
 7. Președintele ales al SUA, Joe Biden, a declarat joi că nu va impune „izolare națională” în ciuda creșterii numărului de infectări în Statele Unite, în ultimele săptămâni. “Nicio împrejurare nu ar putea justifica în ochii mei un blocaj național total. Cred că ar fi contraproductiv”. „Nu voi opri economia, punct. Voi opri virusul”, a spus Biden, asigurând că va urma recomandările oamenilor de știință odată instalat în Casa Albă pe 20 ianuarie. (Hotnews)
 8. Lucrările de construcții în România au înregistrat o creștere de 17,3%, în luna septembrie 2020 comparativ cu aceeași lună din anul anterior. Este cel mai mare avans înregistrat în rândul statelor membre UE, conform datelor publicate de Eurostat. (Profit.ro)
 9. Google lansează un instrument care poate ajuta orașele să vadă unde este nevoie să se planteze mai mulți copaci pentru reducerea căldurii. Tree Canopy Lab folosește inteligența artificială și imagini obținute din satelit pentru a analiza câtă umbră crează copacii în orașe și va fi lansat în Los Angeles. (The Verge)

Citiți restul știrilor pozitive ale zilei pe Cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară. 

Fotografia dimineții – Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și prințul Philip au sărbătorit 73 de ani de la căsătorie. Chris Jackson/Getty Images Europe/Handout via REUTERS



Citiţi şi

Te vaccinezi, nu te vaccinezi, vremea Covidului trece

Yuval Noah Harari: Lecții după un an de Covid

Românii trebuie să știe, dar nu chiar tot

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Laurentiu / 20 November 2020 10:46

  interesant!

  1
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro