1. Academicianul american Robert Wilson a mers, la 2 noaptea, la vecinul È™i colegul său de la Stanford University, Paul Milgrom, pentru a-l anunÈ›a că a câștigat premiul Nobel pentru Economie. Milgrom avea telefonul pe silent È™i dormea. ÃŽntreaga scenă a fost surprinsă pe video de “sonerie”.
2. Un turist japonez a primit aprobarea de a vizita singur Machu Pichu weekendul trecut. Este primul turist care vizitează ruinele din martie până în prezent. Jesse Takayama a asteptat aproape șapte luni în Peru, fiind blocat de restricții, după ce Machu Pichu a fost închis, imediat după ce el a ajuns în țară.
3. Un antreprenor american de 91 de ani, care a făcut avere construind spitale, a donat $300 milioane facultății pe care a absolvit-o, Missouri University of Science and Technology. Este una dintre cele mai mari donații făcute vreodată unei universități americane.
Fred și June Kummer (vedeți aici un alt mare filantrop)
4. Vârsta e doar un număr. Click! Dar aici e și mai și. 🙂
5. Vine Cavaleria! Un strigăt de optimism în mijlocul furtunii cauzate de pandemie. Un material din New York Times.
“Câteva medicamente deja au un succes modest, cum ar fi antiviralul remdesivir È™i steroizii (dexametazona). Dar destul de aproape sunt ceea ce Dr. William Schaffner, specialist în medicină de prevenÈ›ie, a numit cavaleria – vaccinurile È™i anticorpii monoclonali. Care vor fi de departe mult mai eficienÈ›i.
Din ianuarie, de când am început să acopăr subiectul pandemiei, am fost din greu o sumbră Cassandra, scriind despre catastrofa pe care experÈ›ii o vedeau apropiindu-se: că virusul va deveni pandemic, că americanii urmau să moară în număr foarte mare, că măsura carantinei naÈ›ionale va È›ine până mult dincolo de paÈ™ti sau chiar toată vara. Niciun leac miraculos la orizont, recordul pentru a dezvolta un vaccin era de patru ani.Â
Lucrurile s-au miÈ™cat mai repede decât mi-am imaginat că ar fi posibil. Am devenit precaut optimist. ExperÈ›ii spun, cu autentică încredere, că pandemia în SUA se va termina mult mai repede decât ne-am aÈ™teptat, posibil până la jumătatea anului viitor.”
Selecția îi aparține lui Orlando Nicoară, autorul proiectului Cronica.ro.
Citiţi şi
Cele mai ieftine oraşe din Europa pe care să le vizitezi după pandemie
Obiceiurile de consum ale românilor în pandemie
24 de Mari Idei care vor schimba lumea în 2021
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.