24 noiembrie – Lună Nouă în Săgetător: putere extraordinară pentru a depăși toate adversitățile

23 November 2022

Luna Nouă din 24 noiembrie are loc pe gradul 1: 38 Săgetător. Lumina (Soarele) se unește cu întunericul (Luna) și încep să împartă daruri cei născuți în preajma zilei de 24 din orice semn zodiacal.


Obiectivele personale trebuie să fie în acord deplin cu semnul Săgetător, un semn optimist ce aduce cu sine dorința de expansiune, dorința de creștere, dorința de libertate și vise mari pline de speranța unui viitor mai bun.

Săgetătorul este un semn dual, iar imaginea sau simbolul folosit pentru această influență astrală este un centaur, jumătate om, jumătate cal. Partea animalică este plină de putere, energie, dar influențată de dorințele de baza ale poftei, mâniei, lăcomiei, furie, mândrie. Partea umană este arcașul, filosoful, călătorul, cunoașterea înaltă, răspândirea înțelepciunii, învățătură, religia.

Săgetătorul este eternul student al zodiacului, rătăcind mereu pe glob în căutare de noi cunoștințe, povești și perspective. Această energie ne cere să fim curioși și să părăsim zonele noastre de confort. Ne încurajează să ne deschidem mintea către noi perspective și experiențe. Arcașul cosmic este, de asemenea, un vizionar. Îndemnul nerăbdător al Săgetătorului ne împinge să vedem dincolo de ceea ce știm. Sub această influență, încercăm să ajungem la Dumnezeu prin credință, rugăciune, mantre, ghizi, mentori, un text sacru.

Prin Săgetător învățăm să înțelegem limbajul simbolic, cum ar fi cel al basmelor, tarotului, astrologiei și viselor. Îi întâlnim pe zei prin arhetipurile lor și prin explorarea acestor povești învățăm să ne înțelegem pe noi înșine. Iar Luna Nouă în Săgetător este cel mai bun profesor ce ne aduce aminte de cunoștințele divine din noi, de înțelepciunea eternă și divină a subconștientului nostru la care trebuie să apelăm tot timpul. “Mă las ghidată în permanență de înțelepciunea eternă și divină din mine” este cea mai sigură cale de avansare a noastră.

Cheia acestei Luni Noi în Săgetător este de a căuta cele mai înalte idealuri cu entuziasm și bucurie, să ne lăsăm călăuziți de Lumină, înțelepciune, adevăr, să fim atenți la fiecare fenomen care apare în mintea noastră și să ne amintim de centaur, să ne controlăm pasiunile corpului animalic.

Vladimir Kus – “Key to the world”

Este cel mai bun moment în care putem investiga natura propriului nostru sine, să acționăm corect, nu din instinct, nu din dorință, nu din obișnuință, ci în conformitate cu legile superioare ale naturii.

Luna Nouă în Săgetător oferă ajutor divin pentru proiecte și activități care ne extind mintea, ne înalță sufletul. Ne putem simți reînnoiți printr-o perspectiva nouă asupra vieții noastre, asupra societății în care trăim. Această Luna Nouă ne ajută să ne concentrăm asupra binelui, să cultivăm mai mult gândirea pozitivă, să îndrăznim să riscăm chiar dacă nu știm rezultatul. Este cel mai bun timp să învățăm că viața ne oferă întotdeauna înțelepciune sub diferite forme. Creștem și evoluăm continuu.

Luna Nouă în Săgetător și Zodiile

Dar această Luna Nouă în Săgetător vine și cu o mulțime de contradicții: fie ne putem manifestă plini de lumină, înțelegere, îngăduință, acceptare, fie devenim victimile propriilor patimi, înșelăciuni. Marea problemă arătată de această lunatie ține de propria natură pasională care poate produce multă durere. În același timp, această Lună Nouă în Săgetător este o forță cerească foarte puternică ce ne da o putere extraordinară pentru a depăși toate adversitățile. Această este o capacitate unică a acestei lunații care ne poate ridica chiar și din cele mai grave circumstanțe posibile.

Cu Luna nouă în Săgetător în casa III, “semințele“ acestei lunații vor da roade prin tot ce ține de comunicare, scris, studii, rude, străini, frați, surori, călătorii, mass-media, înțelegerea puterii cuvântului și gândului.

Urmează o perioadă în care putem învață ceva important, găsim în sfârșit un răspuns la întrebările noastre, un adevăr la căutările noastre. Această lunație ne poate schimbă mentalitatea și natura conversațiilor noastre, determinându-ne să ne asumăm o perspectiva nouă. Ne vom simți inspirați să schimbăm drumul zilnic, să mergem într-un loc nou, să vorbim cu un străin. Putem chiar să ne interesăm mai mult de cartierul în care trăim, să explorăm împrejurimile, să facem o călătorie scurtă, să plecăm într-o vacanță nu prea departe de casă. Aduce și oportunități de a ne consolida relația cu frații sau rudele noastre. Este și un moment bun pentru a îmbunătăți comunicarea cu sinele nostru divin. Căutarea unor răspunsuri este temelia dezvoltării minții noastre, această Lună Nouă ne ajută să găsim anumite răspunsuri prin experiențe imediate, în mediul apropiat, prin frați, rude, studii, ghizi, legi și adevăruri spirituale.

Luna Nouă în Săgetător este condusă și susținută de Jupiter în Pești în casa VII, o casă ce vorbește despre relații, parteneri, asociați, concurenți, rivali, dușmani cunoscuți. Ni se amintește că încrederea, înțelegerea și iertarea sunt obiective importante pentru următoarea perioadă. Dragostea necondiționată pentru noi înșine și pentru alții va oferi calea către vindecare. Este timpul să eliberăm toate sentimentele de lipsă și limitare și să acceptăm cu bucurie binecuvântările abundenței.

În unele cărți mai vechi, Săgetătorul a fost numit și semnul tăcerii. Ucenicul trebuia să stea în tăcere, să nu se miște, să nu vorbească, doar așa putea atinge împărăția spirituală prin controlul minții și prin reținerea exprimării. În Săgetător, zgomotul și zăngănitul “păsărilor Stymphalian” sunt reduse la tăcere, asta înseamnă că în loc de multe voci și gânduri perturbatoare trebuie să avem încredere în “vocea sufletului”, doar așa intrăm în casa lui Dumnezeu și primim cel mai bun sfat, cea mai bună povață.

Să spunem: “Nu doresc decât ceea ce Dumnezeu vrea pentru mine”, așa dorințele noastre eronate se șterg din conștiința noastră și Dumnezeu din ființa noastră ne arată calea, ne dă planuri noi.

Să fiți transformați prin reînnoirea ființei voastre!”

Adriana Tudosă, mulțumim!Citiţi şi

Luna Nouă în Vărsător și mesajele pentru fiecare zodie (horoscop) –

Mercur în mers direct prin Vărsător 5-23 februarie 2024 – horoscop

Horoscopul Lunii Noi în Capricorn – 11 ianuarie 2024, ora 13:57

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro