29 iunie 2020 – cronica știrilor pozitive

29 June 2020

1. Numărul pacienților vindecați de Covid-19, la nivel global, a depășit 5,5 milioane.

2. Între Martie și Mai, rata mortalității, la pacienții internați cu Covid-19 într-un spital din Milano, a scăzut de la 24% la 2% fără a se înregistra o schimbare a mediei de vârstă a pacienților. (Link)

3. Hong Kong, unul dintre locurile cu cea mai mare densitate a populație de pe Pământ, a înregistrat doar 6 decese cauzate de Covid-19 deși nu a impus măsuri dure de izolare. Purtarea măștii de protecție în orașul stat cu 7,5 milioane de locuitori atinge un procent de 97% în timpul orelor de trafic intens ale dimineții. (WSJ)

4. Medicii din întreaga lume au declarat că sunt mult mai bine pregătiți acum de cât erau în urmă cu 6 luni, când au apărut primele cazuri de infectare cu noul virus. (Reuters)

5. Cercetătorii au anunțat că în urma unui experiment genetic au reușit să blocheze două gene, cea care reglează nivelul colesterolului și cea care reglează nivelul trigliceridelor, la maimuțe. Persoanele care au suferit mutații genetice rare, ce le-au blocat aceste gene, nu suferă de boli cardiovasculare. (NYTimes)

6. O echipă de cercetare MedLife, care a făcut secvențierea genomului virusului SARS-CoV-2, anunță că “în acest moment, este foarte puțin probabil că pacienții care au trecut prin boală să se poată reinfecta”. (Hotnews)

Citiți restul știrilor pozitive ale zilei pe cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară.

Fotografia dimineții – A înflorit lavanda. Hugh R Hastings / Getty:Citiţi şi

Yuval Noah Harari: Lecții după un an de Covid

De ce ar trebui să avem încredere în cercetători și într-un vaccin atât de rapid aprobat

A fost deschisă pagina de internet unde românii se pot programa pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro