#3/366 CFR reduce costul biletelor de weekend

3 January 2020

CFR Călători a anunțat că reduce costul biletelor de weekend pe orice rută tur-retur.

Biletul de weekend oferă posibilitatea de a călători cu reduceri de la 15% până la 35% pe orice rută tur-retur, cu orice tip de tren, la clasa 1 sau clasa a 2-a (vagon clasă sau cuşetă), în funcţie de numărul weekend-urilor alese dintr-o lună (2, 3 sau 4).

De exemplu, o călătorie între Bucureşti şi Braşov va costa 32,95 lei pe sens, în loc de 48,6 lei, cât ar fi tariful standard la trenul Interregio. Preţul pentru un tren Regio Expres pe această rută va fi 16,6 lei, în loc de 25 lei. Pe ruta Bucureşti-Predeal, un bilet va costa 27,04 lei pe Interregio şi 12,9 lei la Regio Expres. Toate preţurile menţionate includ şi tariful de rezervare a locului, în valoare de 3,90 lei la tren Interregio şi 1 leu la tren Regio Expres. La această ofertă, procurarea tichetului de rezervare a locului la vagoanele de clasa 1 şi a 2-a este opţională.

Achiziţionarea biletului de weekend se poate face numai de la casele de bilete din gări şi de la agenţiile de voiaj CFR.

Compania de transport feroviar Deutsche Bahn oferă începând cu 1 ianuarie 2020 bilete de tren cu 10% mai ieftine pentru distanțele mai mari de 51 de km, dorind să contribuie la reducerea poluării. Această măsură a fost posibilă prin micșorarea TVA-ului, de la 19% , la 7 %.

Căile ferate speră să aibă astfel cinci milioane de clienți în plus în fiecare an. Autoritățile vor să încurajeze localnicii să lase mașinile acasă pentru a proteja mediul și fac eforturi ca să le ofere alternative mai bune. În acest scop, Deutsche Bahn va cumpăra noi trenuri interregionale în valoare de 12 miliarde de euro, iar Germania va investi în următorii 10 ani  62 de miliarde de euro pentru a-și moderniza infrastructura feroviară. Citiţi şi

Acum ce faci, stai și citești asta? Foarte rău…

Nuuu! Weekend singură? Oh, ba da!

Familiști versus loaze

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro