3 august 2020, Luna Plină în Vărsător – schimbări radicale

2 August 2020

Luna Plină are loc cu Luna pe gradul 11:45 Vărsător în opoziție cu Soarele pe gradul 11:45 Leu. Este timpul unei noi ședințe astrale în care entitățile solare trimit informații importante către entitățile lunare și care la rândul lor le traduc pentru noi, pământenii. Este o lună plină condusă de Uranus în Taur și de Saturn retrograd în Capricorn, deci trecutul este răscolit din plin. Cu Saturn retrograd ne întâlnim cu datoriile karmice într-un mod destul de intens. Deci Saturn retrograd este o doză dublă de karma (plăți). Devenim mai conștienți de limitările exterioare, dacă nu ne-am folosi cu înțelepciune timpul, păcatele și eșecurile din trecut ar putea reveni să ne bântuie. Este un moment pentru a culege ceea ce am semănat, devenim mai conștienți de consecințele acțiunilor noastre în acest moment. Oamenii acționează adesea impulsiv, orbiți de aici și de acum, fără a ține cont de modul în care prezentul ne afectează viitorul sau de modul în care trecutul afectează prezentul.

Cum faza de Luna Plină în Vărsător este un aspect de opoziție dintre Soarele în Leu și Luna în Vărsător, acest moment astral ne cere să găsim un echilibru între cele două energii implicate. Ambele semne vorbesc despre creativitate, una mai originală decât cealaltă, vor să iesă în evidență, dar în felul lor, vor să fie percepute că deosebite. Ambele au un puternic simt al caracterului unic, al controlului, încăpățânare, mândrie.

Moon insights by Candace Looft, of Beyond the Veil Tarot / Collage by Janeva Zentz

Collage by Janeva Zentz

Leul este despre individualitatea noastră (eu, Leul, poate crede că lumea se învârte în jurul lui) în timp ce Vărsătorul este despre grupuri, prieteni, legătura noastră cu ceilalți (noi, dar de multe ori încalcă orice convenție și nu-i pasă prea mult de ceea ce cred alții). Iar această luna plină ne reamintește că fiecare dintre noi poartă o scânteie unică divină (Leu), are un talent special și un rol de jucat în lume (Vărsător).

Luna plină în Vărsător luminată de Soarele în Leu oferă o perioada de două săptămâni pentru a analiză și rezolva tensiunea inerentă dintre “eu –leu” și “noi-Vărsătorul”, dintre cerințele individuale și cerințele unui grup, unei familii, unui neam, dintre atașamentul feroce față de un iubit, partener, copil și atașamentul șocant față de prieteni, grupuri bizare.

Această Lună Plină pe axa Leu -Vărsător, judecă și testează capacitatea noastră de a echilibra aceste tendințe opuse. În același timp ne ajută să ne concentrăm pe ceea ce trebuie să facem pentru a merge mai departe. Este foarte greu să echilibrezi și integrezi cele două polarități opuse, este foarte greu să renunți la ego, admirație personală, autoritate personală  (Leu) și să ții seama și de cerințele și dezvoltarea întregului grup, întregii societăți (Vărsător). Această Luna Plină ne va face să reflectăm asupra schimbărilor pe care trebuie să le facem personal pentru a ajută grupul, clanul, familia, țara, omenirea. Dacă vrei să schimbi lumea (Vărsător), începe cu tine (Leu) –  este marele cadou al acestei lunații.

Dezechilibrele în relații (luna plină pune un accent deosebit pe relații) devin și mai evidente atunci când fiecare se crede centrul universului (leu) sau când fiecare consideră că este unic în cunoașterea lui (Vărsător). În Vărsător, Luna plină poate fi privită ca un apogeu al dreptății sociale, corectează măreția fiecăruia, elimină idealurile false, relațiile care ne fac rău, situațiile care ne țin pe loc, iar mândria merge tot timpul în fața căderii.

Cu toții suntem implicați în fel de fel de relații (căsnicie, familie, părinți, muncă, copii, prieteni etc), iar Luna Plină în Vărsător aduce în lumină roadele unui comportament colorat de caracteristicile întunecate ale leului și vărsătorului: mândrie extremă, comportament de copil răzgâiat care își ia jucăriile și fuge sau se dă cu fundul de pământ pentru a atrage atenția asupra lui, auto-infatuare, comportament trufaș, capacitatea de a înșela încrederea celorlalți, iubirea doar de ochii lumii, să vadă lumea cine sunt, lupte pentru moșteniri, bani mulți, ciudățenii, comportament imprevizibil, egoism, lipsa respectului.

Luna Plină în Vărsător adică opoziția dintre Luna în Vărsător și Soarele în Leu activează axa I-VII, o axă a vieții sociale, o axă relațională în care “eu-tu “ devine o fracție sau un întreg. Prima casă reprezintă printre altele și modul în care ne exprimăm în lume, cum ne comportăm, în timp ce casa a VII-a ne spune, în sens larg, cum este primită energia noastră, cum reacționează ceilalți la acest comportament.

Cerința acestei lunații este de a găsi un echilibru între autonomie (casa I) și dependența de ceilalți (casa VII), între nevoile personale și nevoile celorlalți. Probleme personale, de încredere, de curaj, de independență, pot duce la probleme cu cei din jur. Aceste probleme personale pot conduce la schimbări majore legate de relațiile cele mai intime, izbucnirea unei confruntări sau ruperea unei relații existente, dușmanii care se pot manifesta deschis.

Cu Luna Plină în Vărsător în casa I (eu sunt unic), trebuie să ne amintim în fiecare secundă cuvintele lui Thoth: “Omul este o stea încătușată într-un corp până când, la sfârșit, se eliberează prin propria lupta. Doar prin efort și trudă steaua din tine va înflori într-o nouă viață. Cel ce știe începutul tuturor lucrurilor își eliberează steaua din tărâmul nopții.”

Continuarea, aici

Horoscopul pentru Luna Plină în Vărsător din 3 august 2020, aici

Mulțumim, Adriana Tudosă!Citiţi şi

Soluția e tot un bărbat căsătorit

Linguriță de silicon pentru bebeluși – diversificarea începe cu distracție

COLECTIV – 7 ANI. Rugați-vă copiii să trăiască

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro