3 idei utile de care să ții cont pentru alegerea corpurilor de iluminat pentru camera de zi

22 August 2022

Te-ai săturat să nu poți vedea ce faci? Corpuri de iluminat antice, care arată vechi sau pur și simplu urâte? Ai ceva corpuri de iluminat, dar tot nu este suficient de luminos pentru a citi o carte? Sau camerele tale pur și simplu nu au suficiente corpuri de iluminat încorporate?

Nu ar trebui să trebuiască să suferiți în întuneric! Este timpul să faci lumină în situația ta cu aceste sfaturi de amenajare a livingului. Citește mai departe pentru a descoperi câteva idei care te vor ajuta să-ți aduci la viață ideile de amenajare a camerei de zi!

Ce vrei să facă iluminarea camerei de zi?

Atunci când decizi cum să decorezi o cameră de zi cu o iluminare mai bună, există diferite tipuri de lustră de living și alte corpuri de iluminat concepute pentru diferite scopuri în camera de zi.

Alegerea unui model aleatoriu de lustră de living pentru camera de zi ar putea să nu fie cea mai bună idee dacă ai nevoie de lumină puternică lângă un scaun. Sau câteva lămpi de sufragerie s-ar putea să nu fie suficientă lumină ambientală pentru a umple o cameră de zi pentru următoarea petrecere aniversară. S-ar putea chiar să ai atașat tipul greșit de abajururi pentru nevoile tale.

Gândește-te de ce are nevoie fiecare zonă a camerei de zi

Încearcă să împarți camera în zone funcționale. Întreabă-te, unde ai nevoie de cea mai multă lumină? Trebuie să fie o lustră de living luminoasă și concentrată sau o lumină ambientală de fundal?

 • Iluminarea întregii camere de zi în general crește lumina ambientală generală
 • O lumină mai puternică în apropierea locului în care vă desfășurați activitățile vă ajută să citiți și să vă concentrați
 • Adăugarea de lămpi decorative de accent pune în evidență decorul și mobilierul din camera de zi

Potrivește cel mai potrivit tip de iluminat la tipul de lumină de care ai nevoie

Designul modern al iluminatului din camera de zi poate prezenta fie iluminat ambiental, fie iluminat pentru sarcini sau iluminat de accent. Aceste tipuri diferite de amplasare și „concentrare” a luminii au în principal legătură cu cât de localizată este lumina – este răspândită (difuză) prin cameră reflectându-se pe suprafețe sau există o lumină mai direct concentrată în apropierea unei persoane care desfășoară o activitate.

Diferitele tipuri de corpuri de iluminat și lămpi încearcă să rezolve o problemă: cum poziționez lumina în poziția orizontală și verticală corectă într-o cameră pentru a servi unui scop?

Acest lucru se realizează, de obicei, prin diferite forme sau forme de lumină. Proiectarea fizică a corpului de iluminat sau a lămpii în sine utilizează una dintre cele trei posibilități:

 1. Plafoniere, de exemplu, o lustră de living atârnată de un lanț care se folosește de gravitație sau atașată aproape de tavanul propriu-zis
 2. Lumini de podea, încercând să depășească gravitația, de exemplu cu o lampă de podea sau o lampă ascendentă de accent
 3. Lustre de masă, plasând lumina la nivelul mediu al camerei prin așezarea sursei de lumină deasupra încorporată în alte piese de mobilier, de exemplu cu o lampă de masă, o lampă de birou sau o lampă suspendată joasă.

Tipurile de lumini pot răspândi lumina în moduri diferite, în funcție de design. De exemplu, o lampă de masă reflectă de obicei o parte din lumină în partea superioară și inferioară a abajurului, răspândind-o mai mult în partea de jos, în timp ce o lustră de living poate radia lumina în toate direcțiile.

Lumina ambientală este lumina generală difuză de fundal care umple camera și ridică lumina generală în întreaga încăpere. Lumina ambientală umple camera, dar poate să nu fie suficientă pentru activități specifice, cum ar fi cititul pe scaun. Cea mai mare parte a luminii ambientale este de obicei furnizată de corpurile de iluminat din camera de zi.

Luminile de lucru luminează cu lumină puternică anumite sarcini specifice și îți permit să evidențiezi o zonă mai specifică – lângă un scaun, deasupra unei mese, într-un colț confortabil etc. Aceste lumini pentru camera de zi te ajută să efectuezi sarcini în care ai nevoie de o lumină mai puternică pentru a vedea.

Lămpile de accent sunt mai mult pentru decorare și adaugă atingeri subtile la iluminarea unei camere de zi. Ele pun în evidență anumite caracteristici din cameră și adaugă o strălucire locală blândă în anumite zone.Citiţi şi

De fapt, tot ce îți dorești e să te pierzi în iubire și lumină…

Scrisoare către soțul meu

Huo sau wow?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro