A fost creat primul medicament care încetineşte boala Alzheimer

28 October 2019

O compania farmaceutică din SUA a creat prima terapie care poate încetini efectele bolii Alzheimer (click!) şi se pregăteşte să îl lanseze pe piaţă în scurt timp. Descoperirea este cu atât mai importantă cu cât în prezent sunt disponibile doar medicamente care atenuează anumite simptome ale afecţiunii.

Tratamentul mai trebuie să treacă de aprobarea instituţiilor responsabile din SUA înainte de a ajunge în farmacii sub numele de Aducanumab, atât peste Ocean, cât şi în Europa. Procesul ar putea dura între unul şi doi ani. Anunţul lansării acestui medicament a fost o surpriză pentru toată lumea, pentru că în luna martie fuseseră oprite cercetările din cauza rezultatelor dezamăgitoare ale testelor.

Citiţi şi De acum vor fi trei categorii: viu, mort şi parţial în viaţă

Administrat în doze mari, Aducanumab îmbunătățește starea pacienţilor cu Alzheimer, încetinind degradarea memoriei acestora. Medicamentul ţinteşte o proteină numită amyloid, care formează depuneri anormale pe creierele afectate de Alzheimer. Oamenii de ştiinţă consideră că aceste plăci sunt toxice pentru celulele cerebrale, iar îndepărtarea lor cu ajutorul noului tratament poate reprezenta un imens pas înainte în tratarea demenţei, dacă nu şi vindecarea ei.

Știrea asta este mai degrabă despre speranță. Să știm că lumea medicală caută asiduu remedii pentru această înfricoșătoare boală.

SursaCitiţi şi

Misterul prințesei de Wales elucidat: Kate a declarat că face tratament pentru cancer

Măsuri de prim-ajutor și prevenție în cazul accidentărilor din sfera ortopedică

Bărbații care nu fug la greu – ce specie minunată!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro