A murit Olivia de Havilland, 104

26 July 2020

Olivia de Havilland, de două ori câștigătoare a unui premiu Oscar pentru cea mai bună actriță, a murit la Paris pe 25 iulie, în somn.

U.S. actress Olivia de Havilland poses during an Associated Press interview, in Paris, Saturday, June 18, 2016. She may be losing her sight and hearing, but the mind of the indomitable actress Olivia de Havilland, who turns 100 Friday, remains as sharp as a tack. (AP Photo/Thibault Camus)

Olivia a avut o nominalizare la Oscar pentru rolul lui Melanie din filmul Pe aripile vântului și a fost ultima dintre actorii distribuiți în roluri majore care mai trăia.

În afara ecranului, de Havilland a dus adevărate lupte pentru cauze bune, una dintre ele fiind împotriva simpatiilor comuniste de la Hollywood. Într-o ultimă bătălie în justiție pe care a dus-o timp de doi ani a luptat împotriva felului în care a fost potretizată într-un serial Feud: Bette & Joan. În declarația inițială din 30 iunie, 2017!, la proces, a spus că felul în care îi este jucat rolul de către Catherine Zeta-Jones îi aduce atingere reputației profesionale ca integritate, onestitate, generozitate, putere de sacrificiu și demnitate. A cerut o audiere la Curtea Supremă, dar i s-a refuzat ocazia de a-și prezenta cazul.

Știre în curs de actualizare.Citiţi şi

“Beau șampanie doar în două ocazii – când sunt îndrăgostită și când nu sunt”

Cele mai bune vorbe spuse vreodată despre șampanie

10 cele mai celebre ţinute de Oscar

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro