Alcoolul, mai periculos decât heroina sau cocaina

26 January 2011

Un grup de experţi britanici au evaluat substanţe ca: alcoolul, cocaina, heroina, ecstasy şi marijuana, ierarhizându-le după cât de distructive sunt pentru consumatori, dar şi pentru societate, în general.

Cercetările s-au bazat pe următorii factori: dependenţa pe care o dă substanţa, puterea de distrugere a corpului omenesc, efectele asupra vieţii de familie, “costurile” sale  – îngrijirea medicală, implicarea socială, închisoarea.

În ciuda faptului că drogurile au o faimă mai proastă şi heroina, cocaina şi metamfetaminele sperie mai tare, alcoolul a obţinut cea mai înaltă poziţie în top 5. Pentru că este cel mai ieftin, mai accesibil, şi de aceea şi mai consumat, şi cu consecinţe extrem de grave nu doar pentru consumatori, ci şi pentru cei din jurul lor.

Alcoolul distruge aproape toate organele din corp, consumul îndelungat duce la moarte sigură şi este cauza unui mare număr de crime. Însă specialiştii britanici susţin că este incorect şi puţin practic să scoată alcoolul în afara legii. În concluzie, drogurile legale sunt la fel, dacă nu chiar mai periculoase, decât cele ilegale.

Tu ce crezi? Ai avut de suferit în vreun fel de pe urma consumului necugetat de alcool? Ai întâlnit oameni cu probleme din această cauză? Crezi în reabilitarea unui alcoolic? Ai avea răbdarea să sprijini un astfel de partener/prieten/coleg? Consideri abuzul de alcool o boală?Citiţi şi

„Viaţa este o petrecere ce se va termina curând pentru a fi uitată imediat după”

Măi, animatule!

„Ți-a făcut plăcere să mă umilești, să mă înșeli. Mi-ai jurat iubire veșnică, dar…”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Gabriela Romaria / 26 January 2011 22:24

  For me it is irrelevant “to hurt with silence”… so, Alcoholic or not, WE MUST TALK! 😉

  Reply
 2. Mirela Baron / 26 January 2011 20:05

  Asta este o tema intradevar foarte sensibila.In primul rind pentru ca alcoolul are o raspindire atit de mare si este defapt banalizat in caliatea sa de drog.Consider personal ca ravagiile pe care le face aceasta substanta, dupa parerea mea ca si nicotina , legalizata de catre stat, pentru ca defpat este o ramura de consum foarte rentabila,nu ar fi neaparat problema majora.Mai periculosa mi se pare lipsa unei educatii despre ce reprezinta aceste droguri, cum se consuma, ce respect si atentie trebuie acordat unei substante ce are un efect , in definitiv sacru sau sa-i zicem si tamaduitor(caci toate drogurile naturale), au efectul amintit.Sa nu uitam ca alcoolul in momentul de fata se afla in componenta tuturor produselor cosmetice biologice(organice), acesta nestind pe lista conservantilor chimici atit de nocivi.Ca spre exemplu alcoolul este o substanta de baza in compozitia tuturor tincturilor, produselor lichide homeopatice,asigurind prin formula sa chimica transportul de informatii in cea mai neutra forma,asemanator apei nemodificind in nici-un fel substanta cu care este combinat din punct de vedere ‘alchemic’, dar pastrindu-i calitatea primara.In acelasi timp reversul destructiv, in cazul unui consum abuziv iesit din normele sacralitatii, nu este anuntat niciodata publicitar, in schimb “negresa in bikini’in fata unei sticle de rom sau alta bautura,pilotul extraordinar de sexy in momentul in care-si desface un pachet de tigari este anuntat aproape de fiecare data inaintea vizionarii unui film in cinematografe, etc.
  Sigur ca nici prohibitia nu aduce decit efectul antagonic, atragind o si mai mare atentie asupra produsului in sine.Deci…, folosirea lui in cadrul familiei, avind in vedere ca cei ‘sapte ani de acasa’ sunt decisivi pentru fomarea de valori si norme, trebuie sa restabileasca un balans sanatos intre cauza/efect in legatura cu aceste minunate comori pe care Dumnezeu ni le-a pus la dispozitie. Caci asa cum bine a punctat cineva la o tema despre vegetarism, in combinatie cu astfel de alimente, alcoolul mai mult dauneaza, in schimb in combinatie cu sushi, are un efect stimulant al digestiei si chiar eventual antiintoxicant in cazul in care pestele nu ar fi perfect proaspat, sau motive de alta natura.Sigur ca am ales doua exemple extreme pentru a sublinia mai expresiv relativismul in acest context.Concluzia finala: nu consumul propriuzis dauneaza ci lipsa informatiei detailate pusa la dispozitia tuturor paturilor sociale, sunt motivele aparitiei dependentei si altor efecte dezvoltate in lant.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro