Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Alertă alimentară – etichetele care mint!

13 March 2018

În Belgia a fost închisă o mare fabrică de prelucrare a cărnii – Veviba. Analizele au arătat că în carnea de vită tocată era amestecată o pastă obţinută din carcasa de vită, lucru interzis de legislaţia europeană. Supermarketurile belgiene au scos imediat de la comercializare produsele din carne fabricate această companie. Un angajat al companiei Veviba a mărturisit la postul public de radio belgian, modul în care s-a realizat reetichetarea produselor din carne de vită în vederea ascunderii faptului că aceasta este improprie consumului uman, iar apoi produsele au fost exportate în ţări din sud-estul Europei. Frumos din partea lor!

veviba carne tocată

Președintele APC, dr. Costel Stanciu, a solicitat în mod public ANSVSA-ului să confirme sau să infirme dacă România a importat din Belgia produse din carne, fabricate de compania Veviba, și să dacă are cunoștință despre reetichetarea acestor produse în sensul ascunderii faptului că le-a expirat data durabilității minimale/termenul de valabilitate, acțiune frauduloasă care ar pune în pericol viața și sănătatea consumatorului român.

Consumul de produse din carne alterată conduce la toxiinfecţii alimentare, vărsături, diaree şi alte probleme digestive grave. În carnea alterată există bacterii periculoase, precum E. coli, Pseudomonas, Klepsiella etc., care pot provoca decesul copiilor, persoanelor în vârstă şi al adulţilor cu afecţiuni medicale cronice. De cele mai multe ori, cei care practică astfel de fraude alimentare, folosesc condimente sau substanţe chimice pentru a face imposibilă depistarea alterabilităţii de către consumatori prin intermediul organelor de simţ, văz, miros şi/sau gust.

Sursa: aici.



Citiţi şi

Această agresivitate uluitoare, această pasivitate îngrozitoare

Veganii francezi devin agresivi

O fărâmă de speranță

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,545 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro