Amanda și Travis

12 December 2015

Travis şi Amanda, doi tineri canadieni, au devenit milionari la 30 și ceva de ani – adică au amândoi un milion. Bun, de tineri milionari am mai auzit eu, unii chiar mai tineri și mai milionari. Dar să-l faci pe primul, și nu oricum, și după aia să-ți bagi picioarele în ea de viață de angajat și să-ți iei o vacanţă prelungită pe malul mării, în Costa Rica, ați mai pomenit? Că, de visat, toți visăm la asta…

travis si amanda

Cum le-a ieșit chestia asta cu milionul așa degrabă m-a mai uimit pe mine. Că n-au fost nici mari antreprenori, nici n-au moștenit vreo afacere sau un cont cu șase zerouri, nici n-au inventat ceva nemaifăcut. Ei, bine, au economisit! Închideți gura! 🙂

Au avut joburi foarte bine plătite, e drept, dar și principii de viață sănătoase, de genul: nu cinăm în oraș, ne uscăm lucrurile la soare, nu la uscător, ne îmbrăcăm mai gros iarna, în loc să dăm căldura mai tare, mergem cu transportul în comun şi cu bicicletele, ne luăm abonamente de telefonie mobilă cât mai ieftine, nu cheltuim mai mult de 40.000 de dolari pe an… și investim banii economisiţi. Iar odată atinsă suma de un milion de dolari, ne pensionăm o vreme și plecăm… spre America Centrală într-un SUV special echipat, Bruno, pe care Travis a învăţat să-l repare singur.

Cred că tot ce ni se pare nouă că n-ar avea haz – dacă ai bani, cumperi frate, tot ce ți-ai dorit, altfel ce chichirez ar mai avea viața? – pentru ei chiar are haz și sens.

bruno

Și-au planificat frumos, în același spirit al cheltuielilor strict necesare, lunga vacanță, cu startul în California şi destinaţia Costa Rica, trecând prin Mexic, Guatemala, El Salvador şi Nicaragua.

bruno-mexico

Mexic

bruno-nicaragua

Nicaragua

La ora când citiţi aceste rânduri, cei doi se află deja în drum spre Noua Scoţie (de unde e Travis), via Honduras şi Belize. Și pe drum, în această perioadă de “șase luni de pensie la tinerețe (early retirement)”, se vor gândi și la cel mai potrivit oraș din SUA unde să se stabilească, să facă cel puțin un copil, pe care să-l crească exact în acelaşi spirit.

Deşi mulţi fac acelaşi lucru – muncesc şi economisesc pentru independenţă financiară -, nu reuşesc să se bucure cu adevărat de rezultatul muncii lor. Iar Travis şi Amanda tocmai asta vor să demostreze: că este posibil să-ţi împlineşti visurile mai devreme, cu condiția să ieși din rând la timp.

Dacă intri pe blogul lor – „Freedom With Bruno” – dai peste sfaturi de mare bun simț:

– faceţi-vă un scop din a economisi mai mult decât cheltuiţi

– analizaţi fiecare achiziţie în relaţie cu necesitatea sa pe termen lung

– chiar dacă veniturile cresc, păstraţi acelaşi stil de viaţă. Când trăieşti simplu, nu ai nevoie de foarte multe, iar asta îţi permite să economiseşti.

Ce-ar mai fi de adăugat? Nimic.

La bună economisire o fi o urare potrivită sau enervantă, acum, că vine Crăciunul? 🙂Citiţi şi

După douăj’ de ani

TREBUIE! Nu trebuie nimic altceva decât să fii fericit, asta, da!

Vara cu Mara

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro