„Arta interviului”, de Lawrence Grobel, s-a lansat și în România

27 November 2016

Din 2004, încă de la lansare, „Arta interviului”, de Lawrence Grobel, a devenit o carte de referință pentru jurnaliști și specialiști în comunicare, iar astăzi este privită ca un manual – informal și extrem de captivant – alcătuit din cele mai interesante întâmplări din cariera autorului – momente savuroase din lista sa lungă de interviuri cu actori care au primit Premiul Oscar, cu scriitori laureați ai Premiului Pulitzer sau cu sportivi celebri. În carte, Grobel explică pas cu pas ce presupune un interviu – de la munca de documentare, la retușurile finale. Astfel, pentru un interviu reuşit trebuie să  „să conversezi precum gazda unui talk show, să gândești ca un scriitor, să înțelegi subtextul ca un psihiatru, să ai ureche de muzician, să fii capabil să selectezi cele mai bune fragmente, ca un editor, și să știi cum să le aduni pe toate la un loc, ca un dramaturg”.

arta-interviului-lawrence-grobel

În aceeaşi carte, Grobel dezvăluie experiențele sale surprinzătoare din colaborarea cu vedetele de la Hollywood și cu oamenii lor de PR, demitizând în mare parte ideea că totul e roz în Cetatea Filmului și împrejurimile ei.

larry-si-sharon-stone

Larry și Sharon Stone

larry-si-robin-williams

Larry și Robin Williams

larry-si-halle-berry

Larry și Halle Berry

larry-si-bunul-lui-prieten-al-pacino

Larry și bunul lui prieten Al Pacino

Începând cu sfârşitul acestei luni, cartea este disponibilă şi în traducere românească (la Editura Publica).

Larry Grobel, o legendă în rândul jurnaliștilor și supranumit de Joyce Carol Oates „un Mozart al interviurilor”, a scris 25 de cărți. Dintre acestea, pe lângă „Arta interviului”, în România mai puteți găsi și faimoasa lui biografie „Al Pacino”, apărută tot la Editura Publica.

Mai multe informații despre Lawrence Grobel aflați de pe site-ul său și pe pagina de Facebook a autorului.Citiţi şi

Louboutin și războiul tălpilor roșii

Neatingerile sunt cele mai erotice întâmplări

Eu și Sharon Stone

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
361 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro