Sharon Stone s-a întors. Din iad.

8 October 2015

Sunt femei pentru care mitul păsării Phoenix nu este doar un mit, ci o metaforă a vieţii lor. Niciodată nu este uşor să o iei de la început, mai ales dacă ai un trecut spectaculos şi o imagine publică pe care ultimii ani şi problemele au cam ştirbit-o. Şi dacă, la 15 ani după o nominalizare la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă, uiţi replicile unui rol secundar într-un serial ajuns la al 11-lea sezon, atunci, cu siguranţă, renaşterea-ţi va fi o luptă cu cât mai greu de dus, cu atât mai merituoasă.

Sharon Stone. 57 de ani. În 2001 a suferit un anevrism urmat de o hemoragie cerebrală timp de nouă zile. Recuperarea s-a întins pe o perioadă lungă. Între timp, survine divorţul de jurnalistul Phil Bronstein şi pierde custodia băiatului lor înfiat, Roan.

Deşi umilită, deşi nevoită să înceapă din nou din „spatele frontului”, Sharon a declarat recent într-un interviu pentru Harper’s BAZAAR că „am fost aruncată dintr-un tren de mare viteză şi acum am de urcat un deal de cioburi şi trebuie să mă prind iar de acest tren care merge cu un milion de mile pe oră. Nu am încotro, singura soluţie este să fiu umilă, să tac naibii din gură şi să-mi fac treaba. Dacă nu sunt în stare să încep cu asta, înseamnă că nu sunt în stare să fac nici altceva”.

Dar Sharon este în stare să facă mult mai mult. Să redevină femeia puternică, stăpână pe situaţie şi pe propria carieră. Ca dovadă, recentul interviu din Bazaar este ilustrat cu o serie de fotografii nud, în care se întrevăd seducţia şi verva cu care actriţa a debutat în 1980 în Stardust Memories, alături de Woody Allen, film în care nu a avut nicio replică. În plus, în această toamnă, va juca şi va produce pentru TNT show-ulAgent X” în care va avea rolul vicepreşedintelui Statelor Unite.

Sharon-Stone, July-1990-Playboy-issue-

1990, Playboy

Însă de-abia recent Sharon a fost capabilă să vorbească deschis despre calvarul prin care a trecut şi care a obligat-o să intre într-un puternic con de umbră. A fost diagnosticată cu anevrism şi operată, iar asta i-a schimbat complet viaţa. Urmările sunt atât de complexe, încât nici actriţa nu se mai recunoaşte, mărturisind că s-a schimbat şi fizic (inclusiv alergiile alimetare sunt altele), dar şi psihic, devenind mai puternică, dezvoltându-şi inteligenţa emoţională şi încrederea în sine, mergând până la a avea tăria să spună deschis, oricui, că „am leziuni pe creier, trebuie să te obişnuieşti cu ideea”. Recuperarea a fost una anevoioasă şi lungă – doi ani pentru ca sângele provenit din hemoragia internă pe care a suferit-o să fie absorbit, câţva ani pentru ca vederea să-i revină la normal şi să-şi controleze  bâlbâiala.

sharon-stone

Basic Instinct

Vedeta din Basic Instinct (1992) a fost dintotdeauna o femeie hotărâtă, cu o personalitate complexă, conştientă de sexualitatea sa. În 1990, când a decis să facă pictorialul pentru Playboy, intenţia ei era tocmai să nu mai fie catalogată drept „şoarece de bibliotecă, îmbrăcată într-un sac”, imagine din cauza căreia nu ar fi obţinut roluri, nefiiind considerată sexy. Calculele lui Sharon au fost cât de poate de exacte, pentru că rolul criminalei în serie Catherine Trammel (Basic Instinct) a venit exact în urma acelui pictorial.

-sharon-stone

2015, sursă foto: harpersbazaar.com

Însă, dacă în 1990 scopul pozelor nud era acela de a se releva lumii ca fiind „sexy” în accepţiunea comună a termenului, cele realizate pentru Baazar, la 25 de ani distanţă, fără a fi mai puţin seducătoare, ele sunt mărturie pentru încrederea în sine şi „bucuria de a se simţi bine în pielea pe care vârsta actuală ţi-o oferă, atât de bine încât să fii deschis şi sincer cu cei din jur şi să te distrezi cu ceea ce faci”. În niciun caz, Sharon nu şi-a propus o reeditare a pozelor din tinereţe, căci, evident, nu mai este persoana de atunci şi nu numai din punct de vedere fizic, deşi, dincolo de editările pe care normele publicaţiilor o cer, fotografiile, inspirat realizate alb-negru, înfăţişează o femeie care a descoperit secretul tinereţii. Trecutul nu se simte în cine a devenit astăzi, decât sublimat în forţă şi încredere. Şi multă autoironie. Căci, recunoaşte, dacă este un capitol la care încă mai are de recuperat, acela este viaţa sa personală. Nu întregime, însă, căci în ultimii ani a adoptat doi copii Laird (10 ani acum) şi Quinn (9 ani acum) şi menţine legătura cu Roan (15 ani); doar viaţa sa amoroasă are de suferit, atunci când flirtează, bărbaţii crezând că doar „se distrează”, neîndrăznind niciunul să o invite în oraş, poate şi derutaţi de prietenele ei lesbiene.

Între timp însă, Stone nu-şi pierde tonusul pentru că are multe de făcut. Colaborează ca textier alături de compozitorul Andrea Morricone la câteva piese care vor fi înregistrate în viitorul apropiat şi este purtător de cuvânt pentru „Restylane” (tratamente de înfrumuseţare cu acid hialuronic injectabil) şi, desigur, lucrează la Agent X, ale cărui filmări au loc în Los Angeles pentru a fi mai aproape de copiii săi.

Citiți și Despre soarta actrițelor care îmbătrânesc

Pe Cristina o găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Cum eviți să ai pielea uscată iarna: 7 secrete ale pielii frumoase chiar în anotimpul rece

Mă uit în oglindă, văd o femeie puternică, dar ce folos

Produse de machiaj de vară care oferă o acoperire strălucitoare și ușoară

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro