Ascensiunea clasei Bleisure – noii călători ai lumii

27 August 2022

În 2019, microvacanțele (microcations) – vacanțele mai mici de cinci nopți aproape de casă, unde poți ajunge ușor cu mașina sau trenul, deveniseră preferatele milenialilor. Pandemia a întârziat un pic dezvoltarea acestui trend, dar acum sunt în floare și sunt aici să stea, luând locul staycation-urilor (vacanțele petrecute în țara ta sau chiar acasă). Și iată cum  nomazii digitali și noul soi de călători ce combină afacerile cu petrecerea timpului liber în așa-numitele călătorii de „bleisure” (business +leisure) aduc oxigen (bani) în zona greoaie a imobiliarelor.

Pentru că imediat ce au simțit pulsul, investitorii ajută companiile să cumpere proprietăți imobiliare rezidențiale și comerciale pentru a injecta tehnologie în fiecare aspect al modului în care trăim și călătorim: de la ce aparate de aer conditionat inteligente (aer conditionat 12000 btu sau mai mult) până la sistemul de rezervări.

Trei investitori americani celebri investesc în acest domeniu. Investitorul american de capital de risc Tim Draper a lansat un lanț de 30 de pensiuni în 25 de țări. Investitorul Andreessen Horowitz pariază 350 de milioane de dolari pe „creșterea lanțului valoric” pe piața de închiriere rezidențială cu Flow, creația fondatorului WeWork, Adam Neumann. Firma a investit, de asemenea, în Launch House, care a construit recent „case pentru hackeri” în Los Angeles și New York, unde fondatorii trăiesc și lucrează împreună într-un kumbaya comunal (caracterizat prin sau manifestând o credință în armonia dintre oameni și în bunătatea lor esențială). Investitorul și fondatorul PayPal, Peter Thiel, dorește să valorifice tendința turismului antreprenorial prin construirea unui resort de lux, complet cu un grup de meditație, într-o zonă îndepărtată a Noii Zeelande.

Ce poate deveni “Lucrează de acasă”

Pe măsură ce creditele ipotecare cresc și prețurile locuințelor rămân ridicate, startup-urile proptech se concentrează pe a face mai ușor ca niciodată să cumperi sau să închiriezi o casă.

Proprietatea fracționată prin jetoane NFT le va permite nomazilor digitali ai viitorului să investească în fiecare pensiune în care se cazează.

Succesul modelelor de afaceri web3 va face cumpărarea de case să devină la fel de ușoară ca și comandarea unui uber. Imaginați-vă licitații virtuale fără intermediar, unde puteți aplica și puteți fi aprobat pentru împrumuturi instantaneu. Desigur că a putea să-ți cumperi visul depinde de scorul tău pentru un credit în criptomonedă.

Tendințele în tehnologie

Progrese în proptech

Proptech perturbă aproape toate domeniile din imobiliare pentru proprietari, chiriași, investitori, brokeri și alții. Software-ul imobiliar dedicat construcțiilor și gestionării proprietății este de așteptat să rămână fierbinte în 2022, deși creșterea ratelor ipotecare și alte condiții economice ar putea răci o piață rezidențială cândva fierbinte.

Se așteaptă ca industria americană să atingă 86 de miliarde de dolari în anul următor, după o injecție de 32 de miliarde de dolari în finanțare VC (venture capital) în 2021, marcând o creștere de 28% față de anul precedent. Finanțarea este împărțită aproximativ egal între proprietățile rezidențiale și cele comerciale.

Cumpără în cripto

În America, tranzacțiile imobiliare bazate pe blockchain câștigă teren în rândul cumpărătorilor, vânzătorilor și investitorilor. Tehnologia contabilă distribuită este pregătită să ofere industriei imobiliare o nouă viață prin creșterea încrederii și a transparenței. În plus, blockchain-ul are și potențialul de a accelera procesele contractuale, de a economisi timp și de a reduce costurile.

Startup-urile lucrează la un viitor în care NFT-urile imobiliare vor deveni tot ceea ce este necesar pentru a documenta dreptul de proprietate asupra unei proprietăți. Asta ar putea însemna proprietate fracționată pentru persoanele care doresc să investească împreună și tranzacții mai rapide pentru cei care doresc să cumpere o casă la timp pentru sărbători.

Un lucru care nu dispare? Scorul de credit. Numai că, în viitor, poate fi scorul tău de credit în cripto.

Acasă este locul în care este tehnologia

Proptech încorporat cu senzori wireless inteligenți schimbă radical modul în care funcționează proprietățile. Cu tehnologia optimizată, datele de la senzorii inteligenți pot fi integrate cu ușurință în sistemele de management al clădirilor, care economisesc chiriașilor costurile suplimentare cu utilitățile și adaugă confort atât pentru chiriași, cât și pentru cei care închiriază.

Sustenabilitatea, conectivitatea și automatizarea sunt nucleul imobiliar inteligent. Proptech accesibil, cu întreținere redusă, înseamnă că companiile imobiliare de toate dimensiunile pot experimenta, de asemenea, beneficiile economiilor de costuri IoT și confortul care îi face pe chiriași să zâmbească.

IoT al viitorului

Tehnologia IoT sau Internetul lucrurilor este o parte importantă a creșterii tehnologiei imobiliare. Peste 10 miliarde de dispozitive care sunt active în prezent pe IoT și multe dintre ele ajută la gestionarea caselor într-un mod mai convenabil și mai durabil. Piața IoT este evaluată la aproape 400 de miliarde de dolari și se așteaptă să crească substanțial în următorul deceniu, până la 2,5 trilioane dolari, odată cu răspândirea conectivității 5G.

Nu sunt doar senzorii pentru acasă, desigur. Companiile folosesc dispozitive peste tot, de la ferme și fabrici până la clădiri de birouri și spații publice, pentru a conduce lucrurile mai eficient. Ele dezvoltă dispozitive portabile inteligente pentru lucrătorii din construcții, cu detectare a căderii încorporată și senzori medicali inteligenți care ajută pacienții să gestioneze bolile cronice.

Internetul lucrurilor crește în fiecare zi și, cu siguranță, nu lipsesc oportunitățile de a face parte din această industrie crucială.

Sursa, aiciCitiţi şi

Suntem români, să-i spunem ‘’Mundihnă’’!

Ce am învățat din cinci săptămâni de lucru la distanță în timp ce am călătorit prin sudul Europei, care ar putea fi util și altora

Vara nomazilor digitali – călătoriile de răzbunare

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro